Ik ben zwaar vet.

notfair_2012_logoCENTER (1) Het leven is niet eerlijk. Ik denk dat je dit vroeg in je leven leert. Ik herinner me het nog wel: ”Maar mam, zij mag wel een eigen pony!” of het feit dat iedereen uit jou klas een mobieltje mag maar jij nog moet wachten. Ondertussen bereik je een leeftijd waarin je erachter komt dat niet alleen materialistische dingen oneerlijk verdeeld zijn, ook genetisch zijn er veel ‘oneerlijkheden’. Als tiener ben je onzeker en dan heeft je beste vriendin ook nog eens een geweldige huid of grote borsten en jij niet. Het is niet eerlijk. Wat bij mij vooral niet eerlijk was, was het feit dat ik zwaar ben. Mijn vriendinnen waren dat niet. Het is zó niet eerlijk dat zij niet aankomen van alles wat ze naar binnen proppen en dat ik bij het zien van een frietje al meteen een kilo aankwam. Toch ben ik nooit echt super zwaar geweest. Tot ik ooit eens uit een relatie van stapte en me afvroeg wat die extra 30 kilo ineens aan mijn lijf deden. Achteraf hoor ik dat mijn vriendinnen het zagen gebeuren. Liefde maakt blind zeggen ze dan, nou dat heb ik geweten. Ik maakte mezelf blind voor mijn spiegelbeeld. Dat heb ik tevens ook na die relatie nog eventjes stug volgehouden. Wat heeft geresulteerd in een uit de hand gelopen situatie waarin ik meer dan ontevreden was met mijn eigen lijf. Twee jaar geleden ging de zogenoemde ‘knop’ om. Ik wilde dit niet meer. Ik was gelukkig van binnen, maar niet van buiten. Ik ging afvallen en ik zou het doen voor mezelf. 32 (ja, 32!) kilo later, was ik al goed op weg naar wat ik wilde worden, naar wie ik wilde zijn. Na mijn vakantie ging ik weer verder. Maar na mijn vakantie kon ik niet verder. Toen ik terug kwam kreeg ik een tegenslag. Een ongeluk zorgde voor wat complicaties. ”Voorlopig geen sporten voor jou.” was het oordeel van de therapeut. Niet sporten betekende voor mij niet afvallen en zo begon alle ellende weer. Ondertussen ben ik 10 maanden verder. Ik mag weer sporten maar er gebeurd nog weinig. ”Het kopen van een eigen huis heeft weer roet in het eten gegooid..” hoor ik mezelf tegen iedereen zeggen. Het is natuurlijk ook wel deels waar, maar het had niet zover mogen komen. De kilo’s zijn er weer aangeslopen, terwijl ik niet terug wilde naar waar ik vandaan kwam. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat ze vroeger in haar slaap de keuken in ging en begon te eten totdat haar moeder haar wakker maakte. Zou ik dat ook hebben? Zou ik midden in de nacht ook onbewust de koelkast opzoeken? Enfin, ik begin weer. Het is weer mooi geweest. Ik ben zo gelukkig met mijn leven: perfecte vrienden, een prachtige familie, geweldige weekenden met ongelooflijk veel lol, een eigen huisje en een vast contract bij een leuk bedrijf. Alles klopt, behalve mijn lijf. Mijn naam is Lissa (24) en ik ben zwaar vet.

Advertentie

2 gedachtes over “Ik ben zwaar vet.

  1. Hoi Lisa ik heb je verhaal gelezen. Je bent gelukkig van binnen maar van buiten niet. Het kan ook andersom zijn niet gelukkig van binnen en ook van buiten. Leuk om te mogen lezen dat je goede contacten hebt en familie. Sterkte met afvallen. Heb een mooie zomers week. Patricia.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben trots op je lis! Ik wil je op alle mogelijke manieren helpen, whenever you need me, call me!

    Want als ik het iemand gun, ben jij het wel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s