Komkommer & wijn

a0a12661ac5a3850878ed6577ca12e7a ”Betekend dit dat ik nu chips mag eten?” vraag ik al in mijn eerste week van deze lange reis naar een gezonder lijf. Afvallen komt nooit uit, maar vooral niet in de maand juni, voor mij dan. Zoveel feestjes, zoveel eten en drinken en zullen we maar gewoon niet beginnen over die barbecues? Ik heb met een vriendin afgesproken dat we samen goed ons best gaan doen in de sportschool. Uiteindelijk doe je dit alles voor jezelf, maar ik vind veel steun in het samen sporten of het bespreken van mijn dieet met mijn vriendinnen. Ik wilde deze afgelopen week écht beginnen, maar wie organiseert dan ook echt leukste feest van mijn woonplaats in juist dát weekend? Super goed van mezelf dat ik me netjes aan mijn eten heb gehouden de gehele week, maar mijn lijf was dat ongetwijfeld vergeten zodra het vrijdag was. Vanaf vrijdagavond ruilde ik mijn komkommer voor een glas wijn. Oké, een fles wijn.. of ja.. flessen. Zaterdag was dat helaas niet anders en zondag al helemaal niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen spijt heb. Wat zeg ik? Als ik het over mocht doen had ik nog wat extra wijntjes gedronken. Maar als ik dan maandag met mijn semi kater op mijn werk zit en eens even ga rekenen hoeveel wijn ik meester heb gemaakt dit weekend, schrik ik toch wel van mijn (ongeveer) 10 flessen. Als ik dat omreken in het aantal punten wat ik daarvoor moet tellen bij de Weight Watchers val ik helemaal van mijn bureaustoel af. 240 punten. Ik heb zojuist voor 6 dagen aan punten wijn gedronken. Oeps. Het is maar goed dat ik weer aan de komkommers zit nu. Ik weet heus wel dat ik mijn wijntje kan blijven drinken. Ik heb dat ook altijd gedaan tijdens het afvallen tijdens die eerste 32 kilo. Uiteindelijk vind ik dat er uit dit alles een levensstijl moet voortkomen die ik kan blijven volgen.. en in dat leven zal ongetwijfeld nog wijn gedronken worden. Ik ben nog jong. Uitgaan is nog een groot deel van mijn leven en ik hou ervan. Toch ben ik stiekem blij om te weten dat ik de wijn de aankomende weken kan laten staan. De feestjes zijn voorlopig even voorbij. Ondanks dat ik wel eens hoor ”Dronken ben jij veel leuker!” (bedankt trouwens) moeten mijn vrienden maar even accepteren dat ik mijn wijn nu wat vaker moet laten staan. Get over yourself, ook met een komkommer ben ik leuk.

Advertentie

Een gedachte over “Komkommer & wijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s