Non-alcoholisch Berlijnfestijn

1956912_682482045147166_42916464_o

Ik heb een weekend overleefd, een heel weekend zonder alcohol. Toen ik begin vorige week op het werk verkondigde dat ik minstens twee weken zou stoppen met drinken werd dat ontvangen met een “Hahahaha, dat zei je de vorige keer ook!”. Ik moet toegeven, ik heb het inderdaad vaker verkondigd en ik moest met schaamte toegeven dat ik het nog geen weekend vol kon houden. Maar kom op, ik ben nog ‘jong’ en ik sta ieder weekend in de kroeg te genieten van mijn leven voordat ik straks begin aan de volgende fase.

Doordeweeks geef ik helemaal niets om die versnaperingen, er liggen tevens twee dozen wijn in mijn koelkast die mij letterlijk koud laten in mijn werkweek. Maar dan staat het weekend voor de deur en daar gaat het fout. Mijn vrienden en vriendinnen maken allerlei wilde plannen en ik wil nooit iets missen, ik móét mee en geeft eerlijk toe, als iedereen drinkt dan is het toch net zo gezellig om mee te drinken?

Om te zeggen dat ik wel van een feestje hou en dat ik niet vies ben van een drankje, dat is een understatement. Ik denk dat al mijn vrienden dat wel kunnen bevestigen. Toen ik begon met het afvallen bij de Weight Watchers kwam ik er al snel achter dat ik het laten van mijn wijntjes lastiger vond dat het laten van eten. Een wijntje of drie op een zaterdag paste makkelijk in mijn puntentelling, maar het probleem is juist dat ik niet alleen die drie wijntjes drink. Ik kan al veel hebben vanwege mijn gewicht maar ik vind het ook nog eens té gezellig. Dan sta ik gezellig op een verjaardag en dan ben ik ineens 4 flessen wijn verder.. Jezus Lis, get yourself together.

Ik ben toen overgestapt naar één dag in de week drinken. Dat ging al een stuk beter. Het afvallen verliep prima en ik had mijn dag vertier in het weekend. Toen begon het afvallen minder snel te gaan, geen kilo’s meer maar grammen. Het maakte me helemaal gek. Ik kon goed huilend op de bank zitten als ik terug kwam van de Weight Watchers en mijn weegmoment super tegenviel. Gelukkig had ik een hele fijne coach die me weer uit die dip haalde en tips voor me had. Twee tips welteverstaan: mix je wijn met spa rood en eet minder fruit. Het waren echt mijn lifesavers. Vanaf dat punt heb ik een lange tijd werkelijk alle alcohol met spa rood gedronken. Ik dronk op die manier de helft van de alcohol die ik normaal binnen kreeg en ik had het gevoel dat ik er niets voor hoefde te laten.

Wat betreft het fruit? Ik at zeker twee tot drie stukjes fruit per dag. Fruit bevat ook suikers en bij een ene persoon geeft dat niets en een ander persoon valt er dan gewoon niet bij af. Terug gaan naar één stuk fruit per dag en wat meer groente werkte voor mij een stuk beter.

Ik viel weer kilo’s af, eindelijk. Natuurlijk is het stoppen met alcohol drinken een stuk beter voor me. Maar ik wil afvallen op een manier dat ik daar mijn levensstijl van kan maken. Ik kan wel een jaar stoppen met drinken, maar wanneer ik dan op mijn gewicht ben, heb ik geen idee hoe ik met alcohol om moet gaan. Ik wil leren hoe ik kan afvallen/op mijn gewicht kan blijven mét het drinken van wat wijntjes. Ik heb aanleg, ik zal altijd moeten opletten als ik op gewicht wil blijven en dat kan. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat kan. Ik wil een gezonde levensstijl waarbij ik niet schommel met mijn gewicht maar waarbij ik wel kan genieten. En ik weet zeker dat me dat gaat lukken.

De afgelopen weken zaten vol feestjes en verjaardagen. Er is teveel alcohol gedronken naar mijn zin.. of ja, dan goed voor me is, is een betere benaming. Ik besluit niet te drinken tot de verjaardag van mijn broertje en ook dan hou ik de spa rood in de aanslag. Morgen vertrek ik voor een midweek naar Berlijn, een non-alcoholische trip naar Berlijn. ”Ik kan het, ik kan het, ik kan het” zeg ik tegen mezelf. Ik kan het en ik maak er toch een feestje van, alleen dan zonder alcohol.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s