24500 calorieën verder…

870852-pizza-wallpaper
78 uur in Berlijn en 24500 calorieën verder. Oké, misschien een beetje overdreven, 6125 calorieën per dag is wel heel erg veel. Maar het voelt wel alsof ik er zoveel naar binnen heb gewerkt de afgelopen dagen. Berlijn is geweldig, een prachtige stad. Zoveel te zien, zoveel te bewonderen en zoveel te eten. Waar ik met een vriendin misschien snel een broodje had gepakt tijdens het reizen naar een van de vele bezienswaardigheden, was dat het omgekeerde met mijn lieve ouders. Als wij na het ontbijt vertrokken te voet, belande wij rond een uurtje of 1 in een trendy restaurantje en hetzelfde gold in de avond.

Één ding moet ik toegeven: ik heb niet gedronken, al 15 dagen niet (bel de krant)! Het was niet altijd even makkelijk maar ik heb het goed volgehouden. Een welverdiend schouderklopje voor mezelf. Het eten daarentegen… mijn god. Ik veranderde in een Liszilla. Ik was nog geen uur in Berlijn en we zaten in de KaDeWe aan een gegrilde halve haan (kip is toch niet slecht?) en aan de frietjes (oke, laat maar). En hoezo is Berlijn zo gek op Italiaans eten? Je wordt echt overspoelt met Italiaanse restaurantjes. Laat dat nou ook eens één van mijn favoriete keukens zijn. Pizza’s met truffel, carpaccio, focaccia, olijfolie, nog meer brood en een heerlijke Italiaanse burger waren daarvan het resultaat. ”Ach het is vakantie, geniet er even van” hoor ik mijn vader zeggen waarop ik antwoord dat hij gelijk heeft. Maar in mijn achterhoofd spookt een stemmetje en zie ik de punten van de Weight Watchers voorbij zweven. Eigenlijk is het gewoon een excuus. Vakantie is geen reden om je helemaal vol te proppen met slechte dingen en eigenlijk weet ik dat ook. Als ik dan na een heerlijke dag op mijn bed lig in mijn hotelkamer, begin ik te denken en te rekenen. ”Misschien valt het wel mee, je hebt deze week bovendien ook minstens 50 km gelopen..Het zal wel compenseren..”. Maar als ik dan de laatste dag een bekertje chocolademousse en een crêpe met Nutella naar binnen heb gewerkt, weet ik eigenlijk wel beter.  Het valt me nog mee dat ik de wilskracht heb gehad om niet die reep Toblerone te verorberen die in de minibar mijn naam riep.

Deze week is echter niet zo’n feest als de afgelopen dagen. Ik zit weer aan mijn crackers met mager vlees, een fles ijswater, rijstwafeltjes, fruit , yoghurt en ander lekker gezond eten. Natuurlijk zou ik een pizza met truffel willen eten maar ik weet dat ik me zo veel beter voel als ik het niet doe. Van het gezonder eten en drinken wordt mijn huid beter, ik ben fitter, beter uitgerust en ik val af. Waarom dan überhaupt slecht eten zou je denken? Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet echt antwoord op kan geven. Ik denk dat het er ”gewoon” zo is ingeslopen. Ik moet het er nu maar ”gewoon” uitslopen.

Ik denk dat ik morgen maar eens de weegschaal op ga zoeken bij een vriendin van mij en de schade ga incasseren. Dan heb ik meteen een schouder om op te huilen terwijl ik aan een stuk bleekselderij knabbel terwijl ik aan die pizza denk.

– Pizza hoeft trouwens niet slecht te zijn, ik heb een heerlijk recept in mijn nieuwe onderdeel ‘Recepten’ staan –

Advertentie

Een gedachte over “24500 calorieën verder…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s