Heel de week (in de) soep

Vorige week begon ik mijn maandag vol goede moed. Mijn tripje naar Berlijn was voorbij en geen vakanties meer in het vooruitzicht. Ik dacht even meters te maken in het gezond eten, niet drinken en het sporten. Dinsdag werd ik echter wakker met een lichaam dat daar heel anders over dacht. Na enkele uren op het werk, gaf ik mijn lichaam gewonnen: ik was ziek. Over het algemeen ben ik niet snel ziek, maar deze keer was het wel echt raak. Daar ging mijn mooie plan… Alle boodschappen die ik in huis had gehaald voor mijn maaltijden kon ik de diepvries ingooien. Mijn lichaam accepteerde alleen soep en heel veel drinken. Woensdag heb ik nog heel overmoedig een normale maaltijd naar binnen gekregen, welke mij vervolgend heel de nacht heeft achtervolgt boven de wc. Smakelijk.  Ondertussen ben ik wel gewend dat niet alles wat ik plan ook daadwerkelijk gebeurd. Als ik weet dat ik een hele dag met mijn vriendinnen op pad ben, dan is de kans groot dat we met een aantal dan nog wat eten daarna. Gelukkig hebben 50 cursussen, 80 boekjes en honderden uren op de Weight Watchers site me een hoop geleerd. Als je thuis voor jezelf kookt dan kun je afwegen en afwegingen maken wat je wel en niet in die pan gaat gooien. Je ziet echter wat er in een product zit. Probeer dat maar te doen in een restaurant. “Meneer, weet u hoeveel koolhydraten er in de saus zitten? En in wat wordt het vlees gebakken? Hoeveel gram pasta wordt er gebruikt?” Een ding is zeker, mij krijgen ze écht niet zover om dat te gaan vragen. Sommige zullen het uiteten bijvoorbeeld ook gewoon vermijden. Mij niet gezien, ik hou ervan.  Dus toen er een gezellig etentje op de planning stond afgelopen donderdag, nam ik meteen mijn maatregelen. Ik kijk (of ik nou op mijn eten let of niet) altijd eerst op internet naar de kaart. Dan weet ik wat er te kiezen valt en dan hoef ik niet in het restaurant hele wiskundige vraagstukken op te lossen maar kan ik dat gewoon thuis op de bank doen. Natuurlijk weet ik nog steeds niet waar de kok mijn vlees in bakt en waar de saus mee gemaakt is, maar met een beetje gezond verstand kom ik een heel eind. Alles met een roomsaus is voor mij al een no go. Met mijn gebrek in het eten van vis, moet ik altijd kiezen tussen vleesgerechten. Staat er kip op de kaart? 99,8% dat dat mijn keus wordt. Varkensvlees vermijd ik vaak. Als je een bijgerecht kan kiezen dan heb je ook vaak sla of gegrilde groentes. Maar ook al kies je de frietjes, dan is dat nog geen ramp.  Die dag begin ik ook gewoon wat lichter dan normaal en hou het bij een schaaltje kwark met vers fruit in de ochtend en een lichte lunch. Op die manier hou ik de balans, kan ik compenseren. Dus toen ik voor afgelopen donderdag mijn plannen maakte, had ik er helemaal zin in. Heerlijk gevulde champignons met een glas cola light (ik was nog steeds alcoholvrij uiteraard). Hoe ze smaakten? Geen flauw idee. Ik zat donderdag namelijk op de bank te balen met een kop bouillon soep. Daar zat ik dan met mijn goede intenties en voorbereidingen. Het was een prachtig voorbeeld van dat niet altijd alles te plannen valt, maar op dat moment vond ik er weinig prachtigs aan.  Het enige prachtige van deze week was de weegschaal die weer in cijfers zakte. Twee ons. Niet mijn beste overwinning tot op heden, maar ik weet wat ik in Berlijn weg heb gegeten… Niets gegrilde groentes als bijgerecht maar gewoon; “Frietjes en zoete aardappel frietjes.. Oh en doe ook nog maar die truffel frietjes”. Twee ons afgevallen is goed. Dat heb ik dus gewoon maar gevierd met wijn dit weekend tijdens de verjaardag van mijn broertje.  Aankomende week nieuwe rondes, nieuwe kansen. Laat het plannen beginnen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s