Vakantie & Holliday

13671456842313831

Het is eind juli, de bouwvak is bijna begonnen. Iedereen om me heen begint me in de steek te laten. Mijn ouders zijn gisteren vertrokken richting het zonnige Kroatië en op het werk wordt het elke ochtend een beetje leger. Eerlijk is eerlijk, ik waande me afgelopen week in Engeland in de herfst. Het weer is echt verschrikkelijk geweest. Hoewel ik mijn medemensen echt wel hun zon gun, vond ik die regen helemaal niet zo erg als ik toch hard aan het werk ben achter mijn bureautje. Ik hou van vakantie, maar toch zit mijn portie vakantie er voor dit jaar al op. Vier dagen Mallorca, vier dagen Berlijn en een hoop klusdagen in mijn nieuwe appartement verder zijn mijn vakantiedagen op.  Vorig jaar ben ik zo veel weg geweest dat ik zelfs vakantiedagen van dit jaar moest inleveren om naar Curaçao te kunnen vorig jaar. Ik heb geen moment spijt, maar hoe fijn zou het geweest zijn als ik nu twee weken vrij had mogen zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn baan super leuk, maar vakantie.. mmm.

Vanaf kinds af aan ben ik altijd wel 3 weken in de zomer weg geweest. Toen ik wat kleiner was gingen we altijd naar Zeeland, maar toen ik een jaar of 12 was gingen we kamperen in het buitenland. Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Slovenië, ik heb het allemaal gezien. Het zwembad kon niet groot genoeg zijn, de zee niet dichtbij genoeg. Ik ben vanaf dat ik me kan herinneren echt dol op zwemmen, een echte waterrat. Toch durf ik erom te wedden dat als je mijn vrienden hiernaar vraagt, maar weinig mensen dit zullen weten. Ik ben nog steeds gek op zwemmen, maar ik haat zwemkleding. En met haten, bedoel ik ook echt háten. Zoals Harry Potter Voldemort haat, zoals Katniss de Hungergames haat. Haat háát. Ik snap mensen die gek zijn op bikini’s wel, van die vrouwen die er 20 hebben liggen. Ik snap ze helemaal. Ik bedoel, als ik er uit zag als al die vrouwen in het Hunkemöller boekje, zou ik heel de dag in een bikini lopen. Ik zou mijn leven verder leven in een bikini! Maar helaas is niets minder waar. Als ik er zo over nadenk heb ik zelfs nooit een bikini aangehad. Als kind loop je in een broekje of een badpak maar ook nadien ben ik door blijven gaan met het dragen van een badpak en daarna ben ik overgestapt op de tankini’s. Niets mis mee. Ik ben van mening dat je moet dragen wat je wilt dragen. Persoonlijk draag ik het liefst iets wat bij mijn figuur past. Er zijn vrouwen die kosten wat het kost die maat 38 skinny jeans aan willen trekken terwijl ze eigenlijk maat 40 hebben. Ik oordeel niet, maar ik ben van mening dat je veel mooier bent als je accepteert hoe je eruit ziet en je daar ook naar kleedt. Maar als ik dan toch mijn eigen advies aan wil houden, zou dat eigenlijk betekenen dat ik beter niet aan het zwembad kan gaan liggen. Eerlijk gezegd vermijd ik dat ook het liefst. Ik voel me niet prettig in mijn tankini en ik accepteer mezelf zo niet.

Zoiets is toch lastig als je vorig jaar met 19 jongens af reist naar Albufeira en iedere dag aan het zwembad zit.  Hoe goed ze mij ook kennen en hoe goed ik hen ook ken, ik blijf liever veilig op mijn stoeltje zitten. Van mij hoeven ze mij niet zo te zien, ik wil ook helemaal niet dat ze me zo zien. Ik maakte hier al een probleem van een half jaar voordat we gingen. Toen ik die vakantie had geboekt en daarna daar over ging malen raakte ik zelfs helemaal in paniek. Wat had ik gedaan?! Eigenlijk compleet belachelijk. Die mannen weten echt wel hoe ik eruit zie en ze vinden mij ook helemaal prima zoals ik ben. Maar het feit dat ik er niet zo over denk bezorgt mij gewoon complete paniekaanvallen.

Fijn is dat als het 30 graden is en je gaat eigenlijk dood van de hitte maar blijft liever liggen omdat je niet in je zwemkleding wil rond paraderen. Het is moeilijk om mij te zijn, ik maak het mezelf in elk geval moeilijk. Eigenlijk kan ik niets doen wat ik eigenlijk wil. Deze waterrat veranderd in ieder geval in iets wat ze eigenlijk helemaal niet is. Af en toe ben ik jaloers op andere mensen, op vollere vrouwen die wel het zelfvertrouwen hebben om een bikini aan te trekken. Iedereen heeft de foto’s en de artikelen wel eens gelezen of gezien over plus size vrouwen die hartstikke trots in een bikini staan te poseren en daarbij posten dat ze tevreden zijn met zichzelf. In Amerika was het zowat een hype, internet overstroomde met die foto’s. Ik zou het nog niet durven. Ik zou nog liever in een kist gaan liggen met 100 tarantula’s (die ik overigens echt haat háát).

Tess Holliday is nog zo’n voorbeeld. Als je haar niet kent, zou je haar eens moeten googelen. Zij heeft een modellencontract getekend in Amerika. Wellicht zegt het meer iets over Amerika dan over haar, maar zij is zo trots op hoe ze eruit ziet. Ik zeg niet dat ik wil ruilen met haar, maar zij heeft wel het vertrouwen dat ik zoek. Zij durft wel aan een zwembad te liggen met vrienden die ze al 5 jaar kent. Ik besef me best dat ik met mijn sporten en opletten op mijn eten echt niet over een jaar in een bikini zit. Ik heb me er ook bij neergelegd dat dat nooit gaat gebeuren. Maar ik zou al zo blij zijn als ik op vakantie eindelijk eens rond durf te paraderen in mijn bikini. Daar ga ik in ieder geval voor vechten. Ik wil zo hard vechten dat ik straks liever voor de foto kies dan voor de 100 tarantula’s.

Advertentie

2 gedachtes over “Vakantie & Holliday

 1. Heel mooi geschreven en ook nog eens je eigen bloot geven, heel toepasselijk, letterlijk en figuurlijk.
  Ik weet zeker dat je vrienden, je echte vrienden daar helemaal geen moeite mee hebben en ook nog eens het volle respect voor je hebben.
  En ik zou zeggen SCHIJT aan heel de wereld, ga lekker zwemmen, geniet van de zon, van de
  mannen, lekker zuipen en geniet van het leven.
  En als ze je nakijken, geen probleem, dan zien ze een hele mooie vrouw.

  Like

 2. Wauw wat een verhaal Lis! Mooi dat je dit zo durft te bespreken. Dat is al een eerste stap naar acceptatie! Het gaat je lukken wat je in je hoofd hebt! Jij kan dit! Respect hoe je het aanpakt!

  Xx dikke kus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s