”Dikke mensen zijn gezellig”

cool-food-ice-cream-summer-Favim.com-2145150
”Een Big Mac menu met een grote cola light alsjeblieft”. Hoe hypocriet. Ken je zulke mensen? Ik ben er zo eentje. Het is echt zomervakantie, ondanks dat ik geen vakantie heb gehad. De afgelopen drie weken is er geen blog geweest. Niet alleen omdat ik net zo inspiratieloos was als een dode vis, maar ook omdat mijn leven de afgelopen drie weken op geen enkel moment in het teken heeft gestaan van de Weight Watchers, gezond eten of afvallen. Ik ben heel veel bij vriendinnen geweest en andersom. Ik heb ongeveer 89% van alles wat op Netflix staat gezien en het drukken op de volumeknop was mijn enige beweging. Als ik dan een dag niet op de bank lag had ik wel een verjaardag, een feestje of ging ik bij een vriendin eten (bedankt Lisa en Bahar voor de gezonde maaltijd). Bij gebrek aan zin om boodschappen te doen is mijn hele vriezer leeggeroofd door mezelf en heb ik elk restje van elk gezond gerecht dat ik heb gemaakt sinds ik hier woon opgegeten. Gelukkig brengt mijn werk me enig structuur en weet ik me door de weeks goed aan mijn eigen bedachte richtlijnen te houden. Maar als wij onder het mom van ‘dikke mensen zijn gezellig’ gaan barbecueën met al mijn vriendinnen loopt alles natuurlijk uit de hand.

Ik ben laatst op het geweldige idee gekomen dat ik een BBQ goed kan overleven, als ik zelf degene ben die de barbecue bedien. Ik moet erbij zeggen dat ik een passie heb voor koken en dat ik barbecueën echt leuk vind om te doen. Als je dan toch bezig bent om voor iedereen te zorgen kan ik me tenminste niet vol eten aan het brood op de tafel en alle sauzen die mijn naam roepen. Twee weken geleden had ik deze taak aan mezelf toegewezen en was het voor mij de ideale setting (note to my friends: zet mij voortaan maar achter de BBQ). Light frisdrank erbij en het valt allemaal wel mee. Totdat ik aan de wijn ga en chips ineens het mooiste is wat ik ooit heb gezien.

Ken je die situatie dat je aan het drinken gaat en dan het eten overslaat omdat je toch geen honger hebt en eigenlijk alleen wilt drinken? Dat is de uitzondering op de regel voor mij. Over het algemeen, en vooral als je besluit te drinken bij iemand thuis en niet in de kroeg, is eten echt zó lekker als je hebt gedronken. Dan kun je nog wel zo goed hebben staan barbecueën, maar als je vervolgens de chips naar binnen werkt als een koe die na een winter weer gras ziet heeft het niet erg veel zin.

Ondanks dat ik een kantoorbaan heb en geen vaste vakantie heb, merk ik het wel als andere mensen wel vakantie hebben. Ik heb nog best wel een handje vrienden die nog op school zitten en dus een hele zomervakantie hebben of vrienden die net zijn afgestudeerd en alleen een enkele dag hoeft te werken. Elke avond is er wel wat leuks te doen en een aantal keer in de week wordt er met een groepje iets lekkers gegeten. In het weekend ga ik er al niet meer vanuit dat ik alleen hoef te koken maar zullen we vast met zijn allen eten. Meestal resulteert dat niet in de meest gezonde gerechten, maar ik moet toegeven, het is wel altijd heel erg gezellig. Ondanks dat ik vakantieloos ben, geeft dit alles me wel een vakantiegevoel. Hoewel dat wel echt een fijn gevoel is, is het een minder fijn gevoel als ik dat leuke blauwe zomerse truitje niet meer aan kan.

Hoewel ik mensen haat die een cola light bestellen bij de Mac naast een voordeel menu (ik haat mezelf blijkbaar), haat ik ook mensen die zeggen: ”Aankomende maandag begin ik écht!”. Dus besloot ik dat ook vooral niet tegen mezelf te zeggen en besloot ik mezelf vorige week zondag al een halt toe te roepen. Die vier kilo die ik afgevallen ben sinds juli zijn niet vanzelf gegaan en moeten er echt niet weer aan. Ik denk dat jullie wel kunnen raden hoe dat is afgelopen? Afgelopen week had ik weer een BBQ toen ik mijn ouders na 3 weken vakantie weer zag. ”We gaan nu echt niet lijnen hoor Lis” zegt mijn vader. Oké, zucht, vooruit en hij stuurde me naar huis met een punt Limburgse vlaai. Vervolgens had ik vrijdag mijn Housewarming, wat resulteerde in hartige snacks voor het stappen en pizza’s midden in de nacht na twee flessen wijn en een fles Apfelkorn en zaterdag, ja joh, gewoon nog een BBQ.

Deze week was mijn start dan wel gezond en ook vandaag is Weight Watchers verantwoord maar aankomend weekend ga ik een weekend weg. Ik heb er zo veel zin in maar ik weet wel hoe dat gaat: lekker eten, lekker drinken en vooral heel veel lachen want dikke mensen zijn gezellig. Oké, zucht, vooruit… Ik begin maandag wel weer.

Advertentie

2 gedachtes over “”Dikke mensen zijn gezellig”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s