Bruidsjurken & Chocolademonsters

8800-Runaway-Bride

Wat een week. In weken zoals afgelopen week zou ik het liefst het lijnen compleet links laten liggen. Het liefst zou ik de Weight Watchers willen vertellen dat ze op kunnen rotten met die stomme punten en achterlijke dagboeken, ik zou het liefst de weegschaal de middelvinger willen geven en mijn kleren die ik niet meer pas verbranden. Maar dat doe ik natuurlijk niet. Afgelopen woensdag nam mijn broertje mij mee uiteten in het restaurant waar hij zelf werkt. Zo’n avond staat voor mij meteen al garant voor veel lachen. Ik heb menig maal met tranen over mijn wangen van het lachen tegenover hem gezeten. Na lekkere tapas te hebben gegeten mochten we nog ijs uitkiezen. ”Ik wil een Dame Blanche” zeg ik meteen. ”Dat hebben we niet Lis”. Daar neem ik natuurlijk geen genoegen mee. ”Ik ga niet weg voor ik chocoladesaus heb gekregen. App je chef maar”.  Na 5 minuten kwam de chef mij vanille ijs brengen met 3 juskommetjes chocoladesaus. ”Je bent mijn held”. Mijn broertje zit vervolgens 10 minuten vol verbazing te kijken hoe ik mijn chocoladesaus met een beetje vanille ijs zit te eten. ”Mag ik jou trainer zijn voor het WK chocoladesaus eten?” vraagt hij. Dat mag je Bas. Als ik 50 kilo ben afgevallen.

Dan kom ik thuis. Met mijn mega volle buik plof ik zo op de bank. Wat een week. Ik voel me meteen vies. Waarom zoveel eten en waarom zo slecht eten. Raar hé, dat mijn huid eruit ziet als die van een 14 jarig puberend meisje? Chagrijnig ga ik dan naar bed. In bed ga ik weer malen. Morgen weer een dag Lis. Geef niet op. Zo sjok ik nog wat dagen door. Tot ik donderdag wordt gevraagd door mijn tante om op te komen passen, vrijdag meteen na het werk. Natuurlijk doe ik dat. Ik geniet van het oppassen. ”Dan kun je de kinderen mee naar McDonald’s nemen, dat vinden ze leuk!”  Leek me een goed plan, dat vond ik vroeger als kind ook altijd het einde. Heel leuk inderdaad. Toen ik ze vrijdag op ging halen waren ze al helemaal enthousiast. Toen ik om 18:00 de McDonald’s binnenstapte was ik iets minder enthousiast. Het was als een zaterdag middag bij de IKEA, als de randstad op woensdag 17:00 uur. Waar ben ik aan begonnen. ”Druk” is dé understatement van de eeuw. Na de bestellingen van de meisjes te hebben opgenomen, ging ik toch maar in die rij staan. Ik hou niet van bestellen bij de McDonald’s of iedere andere friettent. Ik heb altijd het idee dat mensen me aankijken, veroordelen en me uitlachen. Ik zal nooit in mijn eentje friet gaan halen. Als we thuis een keertje friet gingen halen vroeg ik ook altijd mijn broertje mee, dan durf ik dat wel. Als er chinees gehaald moest worden, nam ik een van m’n ouders mee. Ik wil gewoon niet alleen eten ophalen of bestellen. Het voelt voor mij niet fijn. Ik voel me er erg ongemakkelijk door en ben me heel erg bewust van mezelf, ik schaam me. Toch stond ik daar bij de Mac in de rij. De kinderen (die al aan het spelen waren) kwamen elke 5 minuten checken hoe het ermee stond; ”Sta je nou nog steeds hier?!”. Ja, ik weet het. Een half uur later zaten we aan onze frietjes. Ik voel me aangestaard. Ik eet hier echt niet graag. Ik zit me zo op te fokken dat ik zowaar opgelucht ben als ik de auto eindelijk in stap. Gelukkig hebben de meiden wel genoten, daar doe ik het uiteindelijk voor.

Ik app mijn moeder: ”Huwelijk me uit. Please.”

Zaterdag word ik fris wakker maar vooral heel enthousiast. Ik mag vandaag namelijk als getuige mee naar de bruidsmodezaak om te ”Say yes to the dress’en”. Ik stuiter onderhand het huis uit. Met een open mond loop ik die winkel in. Ik wil een carrière-switch maken, ik wil trouwen, ik wil alles passen. Ik app mijn moeder: ”Huwelijk me uit. Please.” We moeten een half uur wachten tot we aan de beurt zijn, maar het is alles behalve een straf. Allemaal vrouwen die keer voor keer de paskamer uitlopen in prachtige jurken. Ik wil het ook. Ik besef me echter wel dat ik met mijn figuur hier geen jurk zal passen. De realiteit van het afvallen klapt me even in mijn gezicht. Ik wil ook zo’n jurk ooit. Mijn doel was nog nooit zo’n verplichting voor mezelf als nu.  Het feit dat dit bezoekje de bruiloft van mijn nicht volgend jaar ineens heel ”echt” maakt, laat me ook beseffen dat ik nog een jaar heb om zoveel mogelijk af te vallen. Om mijn doel te bereiken zal ik wel langer dan een jaar nodig hebben, maar 16-9-2016 is een mooi tussenpunt.

Vorig jaar heb ik het iets te bont gemaakt. Iets met meerdere valpartijen, een gekneusde pols en een hoop gênante situaties…

Zondag sluit ik me aan bij mijn vriendinnen bij het jaarlijks evenement in Veldhoven bekend als Cult & Tumult. Dit keer nuchter. Vorig jaar heb ik het iets te bont gemaakt. Iets met meerdere valpartijen, een gekneusde pols en een hoop gênante situaties (vooral de volgende morgen) kwam ik toen bijna te laat mijn werk binnen rennen. Dat doen we dit keer niet. Deze week heb ik de alcohol maar gelaten. Dat moest ook bijna wel met al die chocoladesaus en frietjes. Ik wacht met smart op de act van half 9: Rowwen Hèze. Ongegeneerd meeblèren en bier gooien. De andere honderden mensen op het plein vonden vooral dat laatste erg belangrijk. Nog nagenietend liep in met zeiknatte stinkende haren naar mijn auto terug. Wat een week. Wat een weekend.

11147121_10153356712783692_1861877716553862821_n

Maar déze week, aankomende week ga ik er weer vol tegenaan. Ik wil over een jaar zelfverzekerd langs mijn prachtige nicht staan. We slaan weer aan het sporten, we koken weer volgens de Weight Watchers en ik vul braaf mijn WW-dagboek in. Ik geef geen middelvinger tegen de weegschaal en ik verbrand ook mijn kleren niet. De dag zal komen dat ik die kleren weer aantrek. Wellicht komt de dag wel dat die kleren me te groot zijn. Hopelijk komt de dag dat ik een trouwjurk mag passen ook nog ooit en hopelijk kan ik dan ook gewoon bij een normale bruidszaak aankloppen. Tot die tijd genieten we nog (met mate) van het jong zijn, gooien we nog bier en eten we met hoge uitzondering nog wel eens die Dame Blanche. Voor nu open ik de Weight Watchers app nog maar eens.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s