Back to Black

tumblr_nja72ov8se1rg09p7o1_500

Kleren kopen is lastig. Als je denkt dat ik in elke winkel slaag dan ben je echt op je hoofd gevallen. Ik weet ondertussen precies bij welke winkels ik kan slagen. Veel winkels hebben ook wel een afdeling voor vrouwen met een maatje meer. Het nadeel daaraan? Het loopt echt niet mee met de mode van het moment. Nou ben ik echt geen meeloper daarin. Als ik een legging aan wil trekken omdat ik dat fijn vind, maar jij vindt een legging zó 2013 dan zal mij dat een worst wezen. Over het algemeen trek ik gewoon aan waar ik me goed in voel of waarvan ik het idee heb dat het me leuk staat. Dat staat gelijk aan zwart. Het liefst heb ik alleen maar zwarte kleding aan. Ik lijk ‘slanker’ (in hoeverre dat nog mogelijk is) en ik val niet zo op: daar hou ik van. Hoe vaak hoor ik wel niet: ”Ga jij naar een begrafenis?” of ”Trek toch eens een kleurtje aan!”. Hou toch op. Zwart is mooi, gaat nooit uit de mode en het is de kleur van mijn ziel (mijn standaard antwoord). Zoals ik al aangaf ben ik niet het meisje dat UGG’s koopt, of die met een BOEF trui rond loopt, eerlijk is eerlijk: niet mijn ding. Maar dat betekend niet dat ik niet mee wil gaan met deze tijd. Plussize kleren moeten blijkbaar vaak saai zijn en mega wijd, laten we het vooral niet hebben over die oma-achtige blousejes… Mijn collega komt elke dag weer binnenlopen met de leukste kleren ever en nieuwste trends, zo leuk, maar zo jaloersmakend (Ja Nancy ik heb het over jou). Ik ben gek op mode. Maar mode is nou eenmaal niet voor mij weggelegd.

Nu snel weg voordat ik deze winkel in brand steek.

Anderhalf jaar geleden was winkelen ineens een stuk leuker. Met 32 kilo lichter is het toch makkelijker winkelen. Het enige wat niet mee zat, was dat ik mentaal nog een hele slag te maken had. Ik was dan wel 32 kilo kwijt en 5 a 6 maten kleiner, toch pakte ik telkens de grootste maat uit het rek. In de kleedkamer kwam ik er dan toch achter dat ik me een ‘beetje’ had vergist. Van mijn geliefde legging (mensen die mij kennen, kennen mij bijna niet in een broek) kon ik ineens maatje S/M aan in plaats van mijn gewende L/XL. Fijn gevoel. Mijn benen waren slanker, mijn armen waren slanker en zelfs mijn vingers. Mijn horloge moest ik 3 keer laten vermaken en mijn ringen heb ik kleiner laten maken. Mijn Pandora armbanden kan ik niet meer om want die glijden zo van mijn pols af. Helaas geldt dit niet voor mijn kuiten. Heb je enig idee hoe moeilijk het is om laarzen te kopen?! Elk jaar is het een speurtocht naar de passende laarzen. ”Leuke laarzen hè? Ja geweldig! Passen ze? Natuurlijk niet. &%#$&(* laarzen, &%@$*^ kuiten. Nu snel weg voordat ik deze winkel in brand steek.”

”Is een maat 40 plussize?”  Nee, dat is het niet.

Sommige trends liggen precies in mijn straatje. Oversized truien of truitjes: ja doen! Maar sommige dingen zijn voor mij onmogelijk. Korte shirtjes? Ik dacht het niet. Blote benen? Ik dacht het zeker niet. Zie je mij al struinen met twee van die bockworsten onder die rok uit. Neh. Denk ook maar niet dat ze de laatste trends verkopen bij winkels met grotere maten. Een aantal jaar geleden startte C&A met een leuke ‘plus’ lijn. Helaas is dat ook verleden tijd. Later ontdekte ik de B&B (Big & Beautiful) lijn van de H&M, nu H&M+ genaamd. Ik ben gek op de H&M. Accessoires, schoenen, tassen: het kan niet op. Kleren kopen daar is echter niet altijd even gemakkelijk, maar ik stop altijd even op de H&M+ afdeling. Sommige truitjes of broeken zijn absoluut niet mijn ding, maar veel wat er hangt is zeker het passen waard! Het is veelal simpel en veel zwart en daar hou ik van. Richting het einde van het jaar heb je daar ook veel zwarte jurkjes, win! Maar toen… toen ontdekte ik de Mango Violetta winkel door een (andere) collega van mij. Eyeopener! Deze winkel is een additie op de normale Mango winkel en zit in Eindhoven ook naast elkaar. Violetta gaat tot maat(je) 52 en is dus ook voor de ‘plus’ vrouwen beschikbaar. Deze winkel heeft het echter wel begrepen. Ze gaan mee met de trends, hebben geweldige broeken, shirtjes en jasjes. Ik ben helemaal fan. Ik had al in geen jaren een broek aangehad maar hier kocht ik vorige jaar mijn (enige) drie broeken waarin ik me comfortabel voelde. De winkel adverteert niet met het feit dat het een ‘plussize’ winkel is. Want zoals ze zelf aangeven: ”Is een maat 40 plussize?”. Nee, dat is het niet. In mijn ogen is maat 42 nog niet plussize. Ik zou een moord doen voor maatje 40/42. Serieus. Ik meen het. Ik zit wel een paar jaar..

Ik wil in ieder geval weer terug naar het leuke shoppen. Naar het: ”Oh ik moet een maatje kleiner”. Die woorden zullen nu in ieder geval mijn mond niet verlaten. Op dit moment schreeuw ik eerder dat ik nooit meer kleren koop. Wat is er nou leuk aan shoppen als er niets te shoppen valt? Ik vind mode echt super leuk, het is alleen niet voor mij weggelegd. Nog niet.

news_lookbook_mango_violeta

http://www.mango.com/violeta/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s