Writer’s block strikes again

tumblr_static_2dzr5py4w0g0wsc44w0g0go8w

Fuck, weer een writer’s block. Mijn hoofd is zo vol dat het leeg lijkt. Even dacht ik dat het ook een bijwerking zou zijn van mijn medicijnen die ik sinds twee weken netjes slik. Sinds ik vier jaar geleden terug kwam van mijn stage in Curaçao heb ik geregeld last van een slechte huid. Toen het een paar maanden geleden weer op begon te spelen, dacht ik dat het lag aan mijn eetpatroon. Maar ook daar kan ik geen patroon in vinden. Het probleem was dat het erger werd, al at ik gezond genoeg en dronk ik zeker genoeg water. Een bezoekje aan de dokter later zit ik zeker een maand opgescheept met het vervelendste medicijn dat ik ken: Roacutane. Ik mag niet drinken, mijn huid wordt droog en ik word er depressief van. Great. Je moet voor de grap eens de bijsluiter lezen, alleen daar word je al depressief van. Vier jaar geleden heb ik 7 maanden lang dit medicijn geslikt en ik weet nu hoe blij ik was dat ik er eindelijk weer vanaf was. Ik ben toen eerder gestopt met mijn kuur dan eigenlijk moest. Wellicht is mijn straf daarvoor dat het telkens terug komt. Over een maand kijken we weer verder, is het nog steeds niet weg? Dan gooien we er nog 30 pillen tegenaan. Eens kijken hoeveel maanden ik het deze keer weet vol te houden. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: verplicht niet mogen drinken is natuurlijk wel heel handig voor de lijn.

Ik heb mijn nicht opgedragen mij mee te slepen naar de lessen, weg van die verleidelijke bank en mijn grote liefde (Netflix)…

In de week dat ik begon met de Roacutane had ik meteen mijn eerste breekpunt. Ik was er klaar mee, ik was alles zat en was vooral mezelf helemaal beu. Met een avondvullend programma van adviezen besloot ik de volgende dag al veranderingen te maken. Ik besloot mijn abonnement op te zeggen bij mijn huidige sportschool. Ondanks dat ik heel erg tevreden ben over de sportschool zelf en de voorzieningen die ze hebben, lukte het me niet meer om daar heen te gaan na het werk. Vanwege mijn verhuizing eerder dit jaar ligt de sportschool een stukje bij mij vandaan, verder ben ik afhankelijk van andere, kunnen zij niet dan is mijn eerste gedachte: ”Dan blijf ik toch ook op de bank zitten?”. Zo fout. Ik was er helemaal klaar mee. Per 1 november verhuis ik naar de sportschool om de hoek, naar de sportschool met een van de leukste instructrices van de wereld. Ik maak een nieuwe start. I did it once, I can do it again. Ik heb alleen veel support nodig deze keer, iets wat ik toch lastig vind om te accepteren. Ik heb mijn hele sportprogramma omgegooid en ik ben erg benieuwd of dit wel voor me gaat werken. Ik heb mijn nicht opgedragen mij mee te slepen naar de groepslessen, weg van die verleidelijke bank en mijn grote liefde (Netflix).

Mijn overburen zullen echt niet met een zaklamp staan seinen dat ik beter niet die boterham kan smeren om 23.00.

Er is niets mis met hulp. Ik ben niet altijd de makkelijkste en ik doe graag alles zelf. Dat is niet alleen met afvallen en sporten maar ook in de rest van mijn leven staat zie ik dat vaker terugkomen. Tijdens mijn breekpunt vorige week werd mij herhaaldelijk verteld dat hulp vragen geen zwakte is. Ik zie dat nu. Ik heb ook hulp nodig. Ik heb vooral opstarthulp nodig, dat extra zetje om eindelijk in mijn ‘flow’ te komen zoals Eva dat zo goed kan verwoorden. Ik ben lekker een potje gaan huilen bij mijn vriendinnen en heb gewoon een keer alles eruit gegooid. De steun van andere was gewoon precies wat ik nodig had. Ik ben sindsdien weer strenger bezig met de Weight Watchers. Ik vul elk hapje in, ik ben weer aan het compenseren en probeer ook hierin mezelf weer te herpakken. Het belangrijkste is dat ik de hulp van de mensen om me heen moet aangrijpen, ik blijk het toch nodig te hebben. Vorige keer stond ik er natuurlijk ook sterker voor. Ik woonde nog thuis. Het hele gezin deed mee, er werd gezamenlijk gekookt en gegeten. In de avond pakte we allemaal iets te knabbelen wat weinig punten was en in ons dagoverzicht paste. Nu ben ik alleen, kook ik voor mezelf en heb ik niemand om me sterk voor te houden in de avond. Mijn overburen zullen echt niet met een zaklamp staan seinen dat ik beter niet die boterham kan smeren om 23.00. Ik ben veel avonden bij vriendinnen die wel een zak chips opentrekken, eerst had ik die verleiding niet.

Het gaat nog lang niet zoals ik zou willen dat het ging. Zodra ik een tegenslag heb, of deze nu met het afvallen te maken heeft of met die onverwachte rekening van de verzekering die op mijn mat valt, voelt het alsof alles me tegenzit. Het voelt sowieso alsof alles me nu even tegenzit. Ik weet ook zeker dat de medicijnen die ik heb er niets positiefs aan bijdragen. Toch moet ik m’n hoofd omhoog houden en toch moet ik doorzetten. Anders zal het de aankomende tijd niets anders zijn dan een neerwaartse spiraal. Genoeg gezeurd, genoeg gemokt. Tijd voor actie! Toen eenmaal het besef kwam dat er het e.e.a. veranderd moet worden ging ik direct aan de slag. Afgelopen zondag heb ik dan ook 8 uur lang heel het huis een poetsbeurt gegeven waar je u tegen zegt. Ramen wassen, elk hoekje en spulletje afstoffen, dweilen, wassen etc. Na 16 keer op en neer te hebben gelopen met rommel en spullen van boven naar beneden (dat is 64 keer de trap op en af, serieus, afrader) was ik helemaal kapot. Maar het voelde goed, de spierpijn de volgende dag ook. Ik heb niets anders dan gezond voedsel in huis gehaald zondag, alles is netjes en schoon en dat helpt in mijn hoofd. Nu nog wat andere dingen op de rit zetten. Misschien staat het geluk weer eens aan mijn zij. Laten we het hopen. Een ding is zeker, dat writer’s block? Dat is weer verleden tijd.

Naamloos

Advertentie

Een gedachte over “Writer’s block strikes again

  1. Wat vervelend dat je zoveel last hebt van die medicijnen! Ik kan je echt aanraden om een allergietest te laten doen bij vital. Mijn huid is met de juiste producten & een dieet helemaal goed gekomen, misschien helpt t jou ook?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s