All I want for christmas is food

kerstbal-af

Na een week vol werk en bijkletsen met vriendinnen, stond op vrijdag weer het weekend voor de deur. Hoewel het weekend volgepland stond met leuke feestjes wilde ik eigenlijk alleen maar dat het zondag werd. Met mijn nieuwe alcoholvrije leven duurde dat godverdomme lang. Vrijdagavond ging ik met mijn vriendinnen op pad naar een verjaardag waar we een heel avondvullend programma aan gespreksonderwerpen hadden. Super fijn heel de avond aan de Cola Light gezeten. Thanks medicijnen, thanks. Zaterdag op pad met een goeie vriendin en ’s avonds ook weer een feestje, wederom met mijn grote vriend: Cola Light. Daarna Eindhoven onveilig gemaakt met, je gelooft het nooit, Cola Light. Het komt nog net niet mijn neus uit, maar alcohol is nog even verboden terrein. Toen brak mijn zo geliefde zondag aan! Twee weken geleden sprak ik namelijk met mijn collega’s af om te gaan kerstshoppen!

Ik weet niet hoe die obsessie zo gegroeid is, maar het liefst doe ik nu niets anders dan heel mijn huis in de kerststemming omtoveren. Zondag besloten we naar de Coppelmans in Veldhoven te gaan. Mijn enthousiasme stijgt tot een nucleair niveau en ik lijk wel een meisje van 6 dat naar de Efteling gaat. Huppelend liep ik door de kerstspullen heen, alles glittert en blinkt en wauw. Ik hou er zo erg van. Met de kerstmuziek op de achtergrond word ik helemaal zen. Ons pap en mam lopen minstens net zo enthousiast door de winkel heen. Na deze sfeershow besluiten we nog door te rijden naar Groenrijk, om ook daar als een complete imbeciel rond te rennen. Het jonge kindje van mijn collega, Tijs, zit me met grote ogen aan te kijken en als hij zou kunnen praten had hij me zeker verteld dat tante Lissa een beetje koekkoek is. Eenmaal thuis moet ik mezelf tegenhouden de boom niet meteen te zetten. Ik weet echter dat ik het niet lang meer volhoud. Een deze dagen zet ik ‘m echt op.

Om deze euforische dag af te sluiten gingen we met z’n zessen eten bij Studio 61 in Veldhoven. Mijn broertje is namelijk kok (hij deelt mijn liefde voor eten). Het restaurant heeft recent een verandering in concept ondergaan en dit moesten we natuurlijk uitproberen. Voorheen heette het restaurant ‘De Schalm’ en was het eten al lekker maar dit concept was helemaal mijn ding: All you can eat. Dan heb ik het niet over onbeperkt sushi of over standaard onbeperkt tapas maar dan heb ik het over kwalitatief goed eten tegen een all you can eat prijs. Rosbief met truffelmayonaise, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Bavette steak met peperroomsaus en een stukje aardappeltaart. Hollandse boerderij eend met een taart van zoete aardappel en 3 soorten kaas geserveerd met balsamico stroop, peer, rauwe witlof en walnootjes. Crème brûlée van speculaas. Loopt het water je al in de mond? Bij mij serieus wel. Het was een heerlijke avond, niet alleen wilde ik alle 54 gerechten proberen en kon ik niet stoppen met bestellen, het gezelschap was ook top.

Toen mijn broertje me een berichtje stuurde toen ik in bed lag over of ik het lekker vond, was mijn antwoord dan ook: “Heeeeeeeel lekker. Ik wilde nog meer eten, je weet hoe gek ik ga van all you can eat. Ik heb nu alweer zin in eten, doe mij nog wat van die kroketjes?”. All you can eat of buffetvorm is natuurlijk super lekker. Je kan altijd meer bestellen en opscheppen van wat je het lekkerste vindt. Voor mij zijn die concepten eigenlijk de grootste valkuil. Ik moet juist niet zoveel eten als ik wil, als ik dat doe dan wil ik ook alles. Resultaat is dat ik bijna klap als ik naar buiten loop omdat ik mezelf niet helemaal onder controle heb. Gisteren viel het gelukkig mee omdat je mee eet met het gezelschap dat je hebt. Ik voel er niet veel voor om in mijn eentje nog door te eten als de rest klaar is. Dat betekend niet dat ik het niet zou kunnen. Uiteindelijk heb ik een geweldige avond gehad, mijn Weight Watchers dagboek: not so much. Gelukkig heb ik thuis alleen maar gezond voedsel en staan mijn gevulde courgettes vol met groente as we speak in de oven te pruttelen. Vandaag is mijn dagboek wel tevreden en dat houden we nog even vol. Ik ben bezig met wat leuke nieuwe projecten en probeer de moed er bij mezelf in te houden. Positief blijven en mijn ogen gericht houden op die 16-9-2016. Ik hoop jullie nog te kunnen verbazen, ik ga aankomende maanden knallen. Volgende maand een nieuwe sportschool, een nieuw begin. Maar eerst: kerstmis.

P.S. Bovenstaande kerstbal is trouwens erg makkelijk te maken! Een persoonlijke boodschap in een glazen bal doen, beetje nep-sneeuw erbij en dan de boom in. Ideetje komt van http://www.christmaholic.nl (ik hou van deze site)!

PaddedImage400300FFFFFF-Logo-Studio-61

http://www.studio61-veldhoven.nl

Advertentie

Een gedachte over “All I want for christmas is food

  1. Op naar de volgende kerstshop zondag!!!! Is met jou familie een hele nieuwe ervaring 🙂 was gezellig. Tijs wil de volgende keer weer mee x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s