Dit wil ik jullie niet onthouden – Deel 1

aaa1

Al eerder schreef een vriendin en mede-blogger Lisa (lisalifestyleblogt.wordpress.com) een bericht over gevulde courgettes. Ik zag ze steeds meer voorbij komen en besloot ook een poging te wagen. Het resultaat was echt heerlijk! Ik ben niet zó fan van courgette dat het me lekker leek om hier een hele van te eten, maar dit gerecht was zo lekker dat ik deze jullie niet wil onthouden. Er zijn natuurlijk veel varianten, ik heb er mager rundergehakt in verwerkt, maar Lisa houdt haar versie bijvoorbeeld vegetarisch. De volgende keer voeg ik ook nog champignons toe, jammie!

Hierbij mijn recept:

 • 1 courgette
 • 80 gram mager rundergehakt
 • 1 ui
 • 1 gele paprika
 • 1 tomaat
 • 1/2 bol magere mozzarella
 • Peper en zout
 • Italiaanse kruiden
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 bouillon blokje
 • Olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij de courgette doormidden en hol de courgette uit met een lepeltje. Haal er zoveel mogelijk uit maar maak geen gaten in de bodem. Snij de ui, gele paprika en tomaat klein. Haal voor het snijden van de tomaat het vruchtvlees eruit, zodat de tomaat minder ‘nat’ is.

Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en pers de knoflook uit in de pan. Zodra de olie warm is, mag het gehakt erbij en bak het rul. Voeg de ui, paprika en tomaat toe aan het geheel en schep het een paar keer om. Voeg dan een half bouillon blokje toe met een kopje water en laat het geheel sudderen totdat het vocht weg is. Voeg nog peper en een klein beetje zout toe aan het mengsel.

Pak ondertussen een ovenschaal en doe er een scheutje olijfolie in om de schaal in te vetten. Leg de courgettes in de schaal en snij de halve bol mozzarella in kleine stukjes. Vul de courgettes met het mengsel en verdeel daarbovenop de mozzarella. Strooi wat Italiaanse kruiden over de gevulde courgettes en zet deze dan ongeveer 20 minuten in het midden van de oven en voíla!

FullSizeRender

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s