Burgers en verjaardagsplannen

o-HAMBURGERS-facebook

Afgelopen vrijdag besloot ik de kroeg weer eens in te duiken en dat heb ik geweten zaterdag. Een van mijn grootste katers ever dook zaterdagochtend op. Het resulteerde in veel drinken en slapen tot kwart voor 3. Die avond zou ik met mijn vriendinnen Eindhoven in gaan maar mijn kater had zich ondertussen omgezet naar een beroerd gevoel dat niet met de wijn van de avond daarvoor te maken had. Ik zwaaide mijn vriendinnen braaf uit en ben mijn bed ingekropen met Geordie Shore op mijn laptop. Zondag zou ik gaan lunchen met een vriendin van mij bij een nieuw tentje in Veldhoven. Helaas hadden wij, als twee dozen, niets van tevoren gecheckt en stonden wij voor een dichte deur. Fuck, niet open op zondag. Dan maar naar Valkenswaard. Ondanks dat dit jaar toch al een beetje kapot is (met mijn verjaardag en kerst om de hoek), wilde ik toch lekker een salade o.i.d. pakken. Jill koos echter een Bacon Burger als lunch en het water liep echt uit mijn mond van de beschrijving. Doen of niet doen? De hoeveelheid punten van de Weight Watchers vlogen om mijn oren en ik was bang dat als ik alles in zou voeren op mijn app dat ze mijn lidmaatschap dan per direct zouden verbreken. ”Heeft u uw keuze kunnen maken? Ja, doe mij maar een Bacon Burger. Ja, mij ook”. Gewoon gedaan dus, zwakke ziel dat ik ben. Een mega burger, uienringen, chips en friet. My oh my. Waar ben ik aan begonnen. Na de burger en een paar frietjes ontplofte Jill en ik bijna. Vervolgens hebben we 3 uur op de bank gezeten, ik met mijn broek open want we zaten zó vol. ’s Avonds ontving ik een berichtje: ”Ik heb nog steeds geen honger”. ”Ik ook niet” antwoordde ik terug om half 9. Uiteindelijk ben ik vroeg naar bed gegaan zonder nog iets te eten die dag. Niet alleen vanwege het vol zitten maar ook omdat ik me weer zo beroerd begon te voelen.

Naamloos

Maandagochtend brak vroeg aan en het beroerde gevoel was nog niet weg, ik voelde me zelfs nog slechter. Nog een dag mijn bed in dan maar. Tussen het gehoest door lekker een kippensoepje weggeslurpt. Ziek zijn is meestal goed voor de lijn. De dagen daarna meestal niet. In mijn geval helemaal niet. Helaas moest ik gisteren mijn sporten afzeggen, waar ik super van baalde, en ruilde ik mijn sportschoenen in voor mijn rendierpantoffels (thanks Nancy, ze zijn geweldig) en de warmte van mijn bed. Gisteren en vandaag besloten het werken maar een kans te geven (wat goed gaat op wat snotteren en hoestbuien na). Mijn kippensoep is ingeruild voor een Weight Watchers maaltijd die mijn vader heeft klaargemaakt. Super fijn. Misschien is die burger dan niet zo’n aanslag geweest als ik het heb weten te verdelen over een paar dagen. Tja, maak dat de kat maar eens wijs. Ik geloof het in elk geval wel.

Aankomend weekend word ik 25. Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik (in tegenstelling tot veel andere) mijn verjaardag erg graag vier. Dit jaar moet ik mijn feestje helaas een keer voorbij laten gaan. Dat betekend echter niet dat ik het verder niet ‘vier’. Donderdag ga ik met 9 collega’s uit eten bij Si Senõr in Eindhoven, vrijdag ben ik vrij en ga ik een dagje zwemmen met mijn vriendinnen en daarna duiken we de kroeg in om met klokslag 12 uur shotjes naar binnen te gooien en mijn kwart eeuw te vieren. Zaterdag komt er nog wat familie langs en ’s avonds gaan we lekker fonduen! Of te wel: een hoop calorieën, drank en lol. Althans op dat laatste hopen we.

Ondanks dat ik altijd zin heb in mijn verjaardag, vind ik het ook altijd heel erg fijn dat het voorbij is. Wanneer mijn verjaardag is geweest is het namelijk al snel weer kerst en laat ik dat nou nóg leuker vinden dan mijn verjaardag. Al weken tel ik af. De kerstliedjes zijn weer op de radio, de cadeaus liggen al onder de boom, de gerechten zijn al uitgezocht en de spanning groeit met de dag. Dit jaar ga ik voor het eerst iets heel erg leuks doen in de week voor kerst: naar de opnames van de All You Need Is Love kerstspecial (oh my god zin in!). Een droom die uitkomt! Maar daarover meer in mijn volgende blog. Voor nu laat ik jullie achter met de zin om hamburgers te eten… die overigens helemaal niet zo heel slecht voor je zijn als je ze maakt zoals de Weight Watchers aangeven (met tartaar, de echte hamburgerbroodjes, zonder kaas en zonder teveel saus).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s