Let the Hungergames begin!

tumblr_m2my4oFjNH1rtuet7o1_500

“Wat mijn goede voornemens zijn voor dit jaar? Buiten 50 kilo afvallen? Aardiger zijn voor mijn vrienden. Attent zijn.” Dit heb ik mezelf nu al een aantal keer horen zeggen. Alles eraan is ook absoluut niet gelogen. Het is zo cliché maar dit wordt mijn jaar. Dit moet mijn jaar worden. Ik heb een doel voor ogen en dat doel moet ik bereiken. Wat er verder dit jaar gebeurd kan me eigenlijk weinig schelen. Alles mag hetzelfde blijven zoals het nu is, maar dat doel gaat mijn leven de aankomende tijd beheersen. Niet alleen ik heb deze herinnering steeds nodig maar ook mijn vrienden. Ik weet nu al hoe dat gaat. De eerstvolgende gelegenheid dat ik alcohol laat staan zal ik me uitbundig moeten verdedigen dat ik niet saai, suf of een pussy ben. Hoe meer alcohol er vloeit, hoe vaker ik het zal moeten uitleggen. Dat betekend uiteraard niet dat ik niet meer kan drinken, natuurlijk wel maar wel (hier komt weer een cliché) met mate.

Elke week zal ik woensdag weer op die weegschaal moeten gaan staan bij de Weight Watchers. Dit keer niet alleen voor het oog van tientallen vreemde vrouwen maar ditmaal ook voor mijn vader. Wellicht is dat nog wel confronterender dan ik verwacht. Niet alleen ben ik daar bang voor, ik kijk erg op tegen het feit dat we wekelijks weten hoeveel we zijn afgevallen. Ik ben bang dat het iets wordt wat we gaan vergelijken. Hij 2 kilo en ik 0,5 kilo. Ik weet nu al: daar zou ik van kunnen janken. Ondanks dat moet ik mezelf maar gewoon telkens vertellen dat mannen nou eenmaal sneller afvallen dan vrouwen. Van de andere kant zal het me wekelijks motiveren mijn beste beentje voor te zetten. Ik heb een prachtige foto waar ik me aan vastklamp. Een foto van 9 jaar geleden waar ik blij was met mijn uiterlijk. Niet alleen mijn verschijning maar vooral het gevoel wat ik bij die foto heb wil ik terug. Zo wil ik me weer voelen. 

  
Zie ik er tegen op: nee. Beter nog; ik kan niet wachten. Ik kan niet wachten om die cijfers te zien teruglopen. Ik kan niet wachten eindelijk beter in mijn vel te zitten en ik kan vooral niet wachten tot het resultaat te zien is. Het enige waar ik bang voor ben is de weegschaal morgenvroeg. Ik durf niet te kijken wat ik er nog even bij gesnaaid heb. Sommige delen van mijn klerenkast negeer ik gewoon omdat ik niet onder ogen wil komen wat er nog gebeurd is in de maand december.

Afgelopen week heb ik samen met het gezin maar ook met mijn vriendinnen nog een keer gedaan wat ik de aankomende tijd niet meer zal doen. Ons laatste Macdonalds maal. Voor de laatste keer wakker worden en chips eten met z’n tweeën. Een ijsje halen na het gourmetten. Stokbrood eten tijdens een spelletje. Tientalle glazen wijn achterover gooien op een feestje. We hebben het allemaal nog gedaan. Nieuwjaar hebben we nog even goed gevierd met alles wat verboden is in mijn Weight Watchers dagboek. Maar hebben we genoten? Absoluut. 

  

Maar over een paar uur zal ik moeten. Mijn groeiende onderkin liegt er niet om, ze begint al een eigen leven te leiden. Voor ik het weet heeft ze een eigen Facebookpagina. Spiegels vermijd ik liever en ik heb het punt bereikt dat ik me niet meer fijn voel in een kroeg of op een feestje. Klaar is het. Helemaal klaar ben ik ermee. Morgen is de dag dat ik eindelijk bergopwaarts mag gaan lopen in plaats van bergafwaarts. Vanaf hier wordt alles beter. Ik ga ervoor. It will not be pretty, maar ik moet dit doen voor mezelf en voor mijn gezondheid. Let the Hungergames begin… And may the odds be ever in your favor.

Advertentie

3 gedachtes over “Let the Hungergames begin!

  1. Super Liss! Een inspirerende & motiverende blogpost! Heel veel succes dit komende jaar en ik heb er alle vertrouwen in dat dit jouw jaar wordt! ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s