The only way is UP

Pixars-UP-Wallpaper

Vijftien dagen ben ik al bezig met mijn vernieuwde levensstijl. Om eerlijk te zijn: het voelt godverdomme al als een eeuwigheid. Ben ik nou nog steeds niet 50 kilo lichter? Helaas. Hoewel mijn hoofd wel in ‘the game’ is, is mijn lijf nog druk aan verwerken wat ik eigenlijk aan het doen ben. Ik mag absoluut niet klagen, twee weken bezig en 5 kilo afgevallen. De eerste 5 kilo stelt (voor mij) nooit zoveel voor. Fijn dat het eraf is natuurlijk, 5 kilo blijft een zak aardappelen. Jammer genoeg ziet het er nooit uit alsof die zak aardappelen ook daadwerkelijk van je lijf is gevallen maar het helpt me wel als motivatie. Als ik een week loop te mokken dat er maar een kilo vanaf is, dan bedenk ik me dat een kilo gehakt eigenlijk best wel een groot pak vlees is en dat ben je dan aan gewicht kwijt.

”Je hoeft niet te fluisteren hoor, iedereen mag het van mij horen.”

Vorige week ben ik weer voor het eerst naar de Weight Watchers geweest. Ik haalde mijn bijna stoffige mapje weer tevoorschijn en liep (ja, ik ben gaan lopen) samen met mijn vader in een recordtempo van 35 minuten naar Veldhoven dorp om ons daar te wegen, kennis te maken met onze coach en om te horen wat zij deze week te zeggen had. Het is voor sommige misschien moeilijk te geloven, maar ik vind het leuk om daarheen te gaan. Je zit daar natuurlijk ‘leuker’ wanneer je ook daadwerkelijk bent afgevallen die week, maar hoe dan ook ben je wijzer wanneer je om half 9 weer de deur uitloopt. Eenmaal daar, moet je je natuurlijk wegen. Ik weet dat er een verschil zit in of je om 8 uur in de ochtend op de weegschaal staat in je ondergoed of wanneer je om half 8 in de avond op de weegschaal gaat staan bij de Weight Watchers in al je kleren. 2,4 kilo scheelde dat bij mij precies. Zachtjes zei de coach wat ik woog. ”Je hoeft niet te fluisteren hoor, iedereen mag het van mij horen.” Deze keer is het ook echt waar. Iedereen bij de Weight Watchers is daar met een doel en ik voel me op mijn gemak bij dit gezelschap, ik voel geen afkeurende blikken, alleen maar steun. Jammer dat je je zo niet overal voelt, maar dat er situaties zijn waarin je je wel veroordeeld voelt. Enfin, de cursus voelde als een nieuw begin maar tevens voelde ik ook het vertrouwde ”thuiskomen” wat ik heb bij de Weight Watchers. Dit gaat helemaal goed komen.

Een paar kilo later (lees lichter) stond het weekend voor de deur. Dit zijn de momenten om sterk te zijn. Niet omdat ik mezelf in de hand moet houden, maar omdat dat vertrouwde ritme van de week onder je voeten weg valt. Mezelf opsluiten is geen optie. Mee naar de kroeg klinkt veel beter. Zelfs met Cola Light. Gelukkig geven mijn vrienden me geen gevoel alsof ik ze in de steek laat (de meeste dan). Ik weet best wel dat ik gezelliger ben met een glas wijn dan met een glas light frisdrank, maar het is nu gewoon even niet anders. Met mijn aantal punten, weekpunten en punten die ik verdien uit het sporten zou ik best een fles wijn kunnen drinken. Kunnen. Maar ik wil het niet. Nu in elk geval niet. Want ik ben pas 15 dagen bezig. Niet een eeuwigheid zoals mijn ongeduldige ik soms denkt. Ik moet nu even doorpakken. Falen is geen optie. The only way is up! Al moet mijn weegschaal juist ‘down’. Dus daar stond ik dan vrijdag met mijn colaatje. Super tof. Vooral leuk als je een aantal keer moet uitleggen waarom. Nou gewoon, daarom. Bemoei je met je eigen drinken. Als je vervolgens zaterdagochtend (lees middag) wakker wordt, is dat stralende en frisse gevoel wel helemaal fijn.

”Mag ik iets vragen? Sorry, ik ben echt een vervelende klant he… hoeveel gram zit er in een klein frietje?”

Zaterdag besloten mijn vriendinnen op stap te gaan naar Eindhoven. Meer alcoholverleidingen. Nog toffer. Zucht. Eerst maar eens Hoogeloon onveilig maken in de carnavalswinkel. Leuk allemaal pakjes die je toch niet past. Great. Niet goed voor mijn humeur. Op de terugweg zijn we gestopt bij de Weefkamer waar we met zijn allen hebben gegeten. De Weefkamer is een soort van veredelde friettent en ik zat met mijn Weight Watchers-app in de aanslag om de menukaart te analyseren. ”Mag ik iets vragen? Sorry, ik ben echt een vervelende klant he… hoeveel gram zit er in een klein frietje?” Gelukkig hadden we een begripvolle vrouw in de bediening en 5 minuten later kwam ze aan met een keukenweegschaal zodat ik alles kon afwegen. Kleine frietjes blijken helemaal niet zo klein te zijn. 335 gram: heel veel punten. Gelukkig heb ik het ontbijt gemist door het uitslapen en kon ik wat spelen met mijn punten. Uiteindelijk kwam ik uit, gelukkig. Op het moment dat ik over mijn dagtotaal heen zit begin ik namelijk al te panieken want dan voelt het alsof ik controle verlies. Uiteindelijk heb ik ook het avondje stappen in Eindhoven overgeslagen. 19 alcoholvrije dagen. Dat had ik een jaar geleden vast niet geloofd. Carnaval komt er echter aan en ik weet dat dat sowieso een chaos gaat worden en een inslag op mijn verdiende WW-punten.

Mijn zondag besloot ik ook niet lui door te brengen. ”Beweging” is namelijk ook een belangrijk punt bij de WW. Je kan dagelijks Activpoints bijhouden die staan voor de beweging die je hebt gehad die dag. Ik ben zondag daarom 5 uur lang (ik begrijp nog steeds niet hoe dat mogelijk is) in een heel bewegelijk tempo mijn huis gaan poetsen. Het leuke is dat je dit ook in je WW app kan invoeren. Zo voelde het toch alsof ik iets had gedaan. Ik werd beloont door een groot bord mosselen bij mijn ouders thuis, die heel weinig punten bevatten. Heerlijk!

Naamloos

Ondanks dat ik deze week ook weer goed ben doorgekomen, voel ik dat ik mezelf nog aan het straffen ben voor dat frietje. Mijn vader is in totaal al meer dan 6 kilo afgevallen en ik voel mijn voorspelde druk al. Ik moet dit ook goed doen, ik moet dit kunnen. Gisteren zat ik op de bank met mijn maaltijdsalade toen ik aan mijn broertje verkondigde: ”Ik sla het sporten vanavond een keertje over denk ik..” Maar na een aantal minuten dacht ik weer aan dat frietje van zaterdag. Ik zette mijn Netflix snel uit. ”Ga je toch?” vroeg Bas. ”Ja, ik ga toch”. Want er is geen mogelijkheid tot falen bedenk ik me, the only way is UP.

Advertentie

3 gedachtes over “The only way is UP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s