Het regent gehaktballen

het-regent-gehaktballen-2

‘Godverdomme, hier baal ik van!’ was afgelopen woensdag mijn reactie nadat ik op de weegschaal was gaan staan bij de Weight Watchers. Maar 0,3 kilo afgevallen. Ik was echt even klaar met mezelf. Hoe kan dát nou? Super mijn best gedaan: punten geteld, gesport, afwisselend gegeten. Alles volgens het boekje. In de twee weken daarvoor was ik uiteraard al 5 kilo kwijt maar dit was mijn eerste weegmoment bij de Weight Watchers zelf en ik kon niet meer ontevreden zijn met het resultaat. De volgende dag zag ik het ook op mijn eigen weegschaal: ”Aangekomen?! Wát! Hoe dan?”. Mijn humeur draait meteen 360 graden. Hoe frustrerend is dat? Ik zit meteen in de ‘Ik zal de rest van mijn leven een dikke koe blijven’-fase. Maar die fase ken ik, dus ik trek mezelf er zo snel mogelijk uit en schiet meteen in de ‘wat moet ik anders doen’ modus. Ik begin digitaal in mijn app te bladeren naar al mijn ingevulde dagen. Misschien een beetje rustig aan doen met die bananen maar verder zie ik geen steken die ik heb laten vallen. Van de andere kant is het natuurlijk maar een momentopname, vertel ik mezelf. Gewoon de motivatie erin houden en doorgaan aka de ‘Er komt een dag dat ik geen walvis ben’-fase.

Het weekend kwam dichterbij en ik zou dat weekend een goede vriendin in Maassluis gaan bezoeken en daarbij werd ik ook nog eens getrakteerd voor mijn verjaardag… met een etentje bij Bavette (aanrader). Oh jee, bij het woord uiteten begint mijn hoofd al te stressen. Ik weet niet hoe dingen worden klaargemaakt, ik weet niet wat ze erin stoppen en ik heb geen flauw idee hoeveel alles weegt. Toch invullen in je app, dacht ik bij mezelf. Zo gezegd zo gedaan. In de ochtend expres met een laag aantal punten ontbeten, ook in de middag mijn punten zo laag mogelijk gehouden en mijn tussendoortjes bestonden uit Franse kwark en fruit. Met een hoop punten ging ik het restaurant in en met een paar puntjes kwam ik het restaurant uit. Toch goed gedaan. Ik heb dan wel de pijnboompitten als een complete idioot van mijn carpaccio af lopen schrapen (ja, ik maak geen grapje. Dat zijn echt onnodig veel punten) en heb mijn bolletje vanille ijs en de kletskop lekker laten liggen, maar volgens mij ging dat best goed. Thuis bij Laura nog lekker aan de thee. Sauna thee zoals ik het noem. Serieus, je neus springt er van open, het is net of je badwater drinkt, maar wel lekker badwater. Het is een heerlijke thee van Zonnatura. Die heerlijke thee bleek, toen ik het de volgende ochtend eens opzocht, 2 punten per kopje te zijn. Wauw. Niet verwacht. Toch jammer dat ik toen al 5 koppen op had.

                FullSizeRenderFullSizeRende1r

”Mag je afbakbroodjes?” vroeg Laura me al afgelopen week voordat ik die kant op kwam. ”Ja, ik mag alles!”. Geen woord aan gelogen natuurlijk. Ik mag alles. Alleen alles heeft een aantal punten. Zondagochtend stond een glas versgeperste sinaasappelsap, een kop sauna thee, 2 pistoletjes, een hardgekookt ei, Filet American van de slager (wat extra punten voor gerekend) en aardbeien op mij te wachten. 32 punten was het resultaat. Een persoon met een gezond BMI mag 30 punten bij de Weight Watchers. Gelukkig mag ik er 52. Ik had dus uitgepakt, om dit nog zacht uit te drukken. Gelukkig was het meer een Brunch en had ik in de middag nog maar een tussendoortje nodig zonder dat ik me hongerig voelde. Vervolgens heb ik in de avond veel groente op met kalkoenfilet en kwam ik mooi (bijna) aan mijn punten. Toen ik vanochtend stiekem op de weegschaal stond zag ik dat ik ook weer afgevallen was. Nu nog even netjes het programma aanhouden en vanavond weer sporten (yes Body Jam!!) en dan hoop ik dat dit woensdag helemaal goed gaat komen! Laten we het hopen in elk geval want mijn vader heeft de 7 kilo al aangetikt.

Zondag heb ik vooral in de auto en op de bank doorgebracht. Op de bank besloten we nog Het Regent Gehaktballen 2 te kijken. Ooit gezien? Niet doen. De film is geweldig, maar heel de film draait om eten: pannenkoeken, bacon, kaas, broodjes, fruit, hotdogs, cheeseburgers, frietjes, stroop… ga maar door. Volgens mij ben ik aangekomen omdat ik deze film heb gekeken. Anderhalf uur lang naar deze film kijken was een slecht plan. Zeker als je beide oplet met eten. Maar verder heerlijk om naar te kijken. Maar kijk het met een bakje om in te kwijlen, je hebt het nodig. Zou toch fijn zijn hé, als je alles zou kunnen eten wat je wilde. Daarentegen, aardbeien zijn ook lekker. Toch?

gehaktballen2_a

Advertentie

2 gedachtes over “Het regent gehaktballen

  1. Ondanks die -0.3 kilo toch ontzettend super, dat je gemotiveerd blijft! Altijd positief blijven he 🙂
    En hemel, van die thee had ik nou niet verwacht, zonde..
    Heel veel succes deze week, en bij de volgende weight watchers meeting ga je gewoon knallen!
    Liefs Kimberly

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s