The Wedding Planner

AM_web-304-800x533

Gisteren ging ik nietsvermoedend eten bij Ellen & Eef (ze hebben tegenwoordig geen introductie meer nodig toch?). Gezellig bijkletsen en gezond eten. Ik besloot, om de beweging maar meteen mee te pikken, lopend te gaan en ik wist van de vorige dag al dat ik koolrabi frietjes kreeg, zoete aardappel en kip: lekker! Maar bij aankomst waren er gewijzigde plannen. Oh nee, er was geen kip. ”Je lust toch wel vis?” Ehm, nee… ”Dan iets vegetarisch? We hebben sowieso genoeg, ook nog broccoli…” Ik lust geen broccoli… Moeilijke eter hoezo? Het is altijd een opgave als ik bij mensen ga eten, neem het vooral niet persoonlijk. Pasta? Wordt lastig, ik vind rode saus niet lekker. Ook hou ik wel van vlinderpasta of van die wokkels, maar geen macaroni. Bah. Ik eet wel tagliatelle maar geen spaghetti. Geen vis. Geen bloemkool of broccoli. Geen spinazie, geen andijvie. Wortels vind ik vies. Behalve in de sla, in kleine stukken of bij erwtjes. Zo kan ik nog een uur doorgaan. Ik lijk wel Spaanse grammatica: er zijn meer uitzonderingen dan standaarden.

We zaten rustig na het eten aan een kopje thee toen ze de C-bomb dropte… ”Wil je onze ceremoniemeester zijn?” WAT?! ECHT?! Volgens mij heb ik een heel raar vreugdedansje gedaan. Maar hallo? Dingen regelen? Dingen uitzoeken? Voor een Bruiloft? Hallo, op mijn lijf geschreven?! Ik ging in complete Jennifer Lopez in The Wedding Planner modus. ”Hebben jullie al een fotograaf? Welke kleuren staan centraal? What about de bloemen? Band? DJ? Halllloooo, ik vraag wat! EEEEEEEEEF, heb je dit al op Pinterest gezien!!” Met mijn telefoon in de aanslag voelde ik me meteen in mijn element. Sorry El en Eef, jullie gaan 100% gek van mij worden, jullie gaan hier 200% spijt van krijgen. Ik heb ze al gewaarschuwd: ik ga doorslaan, ik ken mezelf. Ik wil zo’n oortje in zoals de beveiliging dat normaal heeft en hoewel ik geen team heb om mee te communiceren, ga ik gewoon dingen tegen mezelf zeggen: ”Zijn ze klaar? Ok, 1, 2, 3.. Go. Ze gaan lopen. The eagle has landed. Ik kom eraan, over.”MTI0ODc1MTgyMjYyMjY2NDk5

Vanochtend werd ik wakker in een opperbest humeur en wilde iedereen op het werk meteen vertellen dat ik ceremoniemeester ben. Iedereen in mijn leven kent Ellen en Eva toch al (al is het niet vanuit de blog dan vertel ik eeuwig over de bruiloft en het feit dat ik getuige ben), dus deze lijdensweg bewandelen ze samen met mij. Mijn goede humeur verdween echter meteen toen ik op de weegschaal ging staan: HUH? Scheelt gewoon even 1,4kg met vorige week. Niet in de zin van afvallen, maar in de zin van aangekomen. What the F is dit nou weer voor onzin? Elke dag mijn app ingevuld, me gehouden aan mijn punten, goed gesport, 2 liter water op dag gedronken… Wat is hier nou weer aan de hand? En waaaaarom besluit mijn lijf nu ineens te gaan lopen kloten in plaats van morgen ná het wegen? Nu mag ik vanavond na mijn vader op de weegschaal gaan staan, die natuurlijk weer is afgevallen en ik ben dan gewoon aangekomen. Grrrrr. Ik moet er niet teveel aan denken want mijn humeur wordt slechter met de minuut. ”Er gewoon weer voor gaan schat” zegt mijn vader vanochtend. Ja, snap ik wel. Maar eigenlijk wil ik terug schreeuwen dat IK ER AL HEEL DE TIJD HELEMAAL VOOR GA. Ik word al boos bij het typen hiervan. Wat een schijtzooi en wat een kut tegenslag. Zo, dat is eruit. Ik zat zo mooi op mijn 8,4 kilo afgevallen, ik kon de 10kg al ruiken. Oh en dan nog zo’n puntje van frustratie: NIEMAND ZEGT OF ZIET IETS. Hallo, mag best hé. Ik heb motivatie nodig jongens, hou je opmerkingen alsjeblieft niet voor je omdat je denkt dat je me beledigd. Adem in, adem uit. Tot 284219842 tellen en gewoon heel veel aan de bruiloft denken want dáár word ik wel heel vrolijk van.

Vanavond toch maar de waarheid onder ogen zien en mezelf dan herpakken. Vooral niet uit frustratie naar eten grijpen en me vooral niets aanbieden ook. Handle with care & don’t feed Lissa. Thanks.

Update: bij de WW was ik (maar) 0,3kg aangekomen vergeleken bij de laatste keer (twee weken geleden), dus mijn humeur is gelukkig iets verbeterd..

wedding-photography-qustions-manchesterpp_w890_h497

Advertentie

3 gedachtes over “The Wedding Planner

 1. Verschrikkelijk, die weegschaal. (Bij mij scheelt het soms een kilo, puur door hormoonschommelingen.. ) Hopelijk schommelt het gewicht gewoon weer naar beneden de volgende keer.
  Een huwelijk plannen is wel heel gaaf! Ik ben zelf afgelopen januari ten huwelijk gevraagd, dus ik zit volop op de roze wolk. Er komt veel bij kijken, maar het is wel erg leuk allemaal 😀
  Ennuh… Ik ben stiekem wel blij dat ik nogal veel lust. Lijkt me lastig soms voor je! (Alhoewel alles lusten ook zo z’n nadelen heeft)

  Like

 2. Het is wel handig als je ceremoniejuffrouw bent kun ook het diner regelen en ook aan jouw smaak aanpassen. trouwers gefeliciteerd met deze mooie opdracht iets om trots op te zijn en wat jij zeker kunt.

  Like

 3. Hoi Lisa, Anja hier (uit zeeland, vraag maar aan je ouders), gewichtschommelingen, wie is daar niet mee bekend. Sinds 2 jaar ben ik ook lid van de WW-club, mede doordat je moeder destijds zo enthousiast vertelde over de variatie en lekkere recepten. En ik moet zeggen, iedereen in huis is er dol op. Maar het is nu eenmaal zo dat het ‘eraf’ niet in een rechte lijn naar beneden gaat. Het is er waarschijnlijk ook niet in een stijgende lijn bijgekomen, toch? Je bent toch al weer 8 kilo kwijt! De rest komt, heus waar, heb vertrouwen in jezelf (en in het programma). Groetjes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s