Dream a little bigger, Darling

833076-inception-wallpaper

Mijn eerste mijlpaal is behaald. Tien kilo afgevallen! Rede voor een blog met een ode aan één van de beste films ooit gemaakt (in mijn mening dan) en al jaren mijn lievelingsfilm: Inception. ”You musn’t be afraid to dream a little bigger, Darling” is wat Tom Hardy in deze film zegt. Dat zijn referentie in deze scene vast niet op mijn doelen en dromen slaan lijkt me duidelijk, maar het is iets moois om over na te denken. Ben niet bang om groter te dromen. Vijftig kilo lijkt zo onhaalbaar en als ik mensen om me heen vertel dat het mijn doel is dan reageren ze al snel in de trant van: ‘Is dat niet een beetje veel?’. Niet voor mij, tenminste niet in mijn dromen. De eerste 10 zijn een feit en hoewel de resterende 40 kilo nog ver voor me lijken te liggen voelt het als een mooie eerste stap. Dat ik er nog lang niet ben is mij ook wel duidelijk, maar 20% van mijn doel bereiken voelt erg fijn.

Afgelopen weekend verliep goed. Zaterdag heel de ochtend zo actief gepoetst alsof het leek dat Koningin Maxima elk moment kon arriveren. Uiteindelijk ook zo schoon dat ik nog net niet mijn nek brak toen ik uitgleed op de schone en gladde vloer. Vervolgens een verjaardag waarbij ik het liefst de brie aan had gevallen maar waar ik enkel een droog stukje stokbrood heb gepakt waar ik wel van kon huilen (waarom is al dat eten op verjaardagen zo lekker?) en enkel wat door mijn petekindje aangegeven chipjes. Schouderklopje voor mezelf. Thuis heb ik de Weight Watchers pizza gemaakt (zie onderstaand) zoals deze ook op mijn blog staat onder de recepten. Zó lekker! Via de Facebookpagina van mijn WW coach ben ik ook verslaafd geraakt aan de gepofte aardappel die ik ondertussen al twee keer gegeten heb en gisteren was mijn standaard saladedag zo vlak voor het sporten. Klinkt best netjes al zeg ik het zelf!

svsvasv     FullSizeRender

Toch was ik erg verrast toen ik vanochtend op de weegschaal stond. In het weekend behaalde ik de 9 kilo al en normaal weeg ik me dan niet meer tot woensdag (de WW dag) maar deed het toch. Uiteindelijk was ik blij dat ik het had gedaan want ik had best een k*tdag achter de rug. Mijn lieve, kleine, grijze autootje heeft het loodje gelegd. De APK keuring zou me €900,- gaan kosten… €900 What. The. Fuck. Ik zei afgelopen weekend tegen mijn moeder dat ik uit zou gaan van €200,- en alles wat het minder was, was meegenomen… Dit was iets waar ik nog niet helemaal op voorbereid was. Een tegenslag was het zeker, zeker financieel gezien. Gisteren stond ik na het nieuws mijn agressie en mijn slechte humeur eruit te gooien tijdens de les Body Jam. Na 40 minuten moest ik even achter tegen de muur gaan staan, het kwam er allemaal tegelijk uit. In mijn hoofd was ik zo bezig met deze tegenslag en hoe ik dit nou weer moest gaan doen en dat niets me ooit lukt en dat alles altijd maar tegenzit… Dit allemaal terwijl ik super mijn best stond te doen in die zaal. Ik kreeg hartkloppingen en mijn ademhaling zat tegen het hyperventileren aan en eenmaal weg gestapt van de les kwam alles er even uit. ‘Kom op Lis, herpak jezelf! Je geeft toch niet op?’ adem in, adem uit, rustig worden… De tranen die boos over mijn gezicht liepen wilde echter niet meteen stoppen maar na enkele minuten herpakte ik mezelf weer: en door. Deze les was meer mentaal uitputtend dan lichamelijk. Eenmaal in de auto op de parkeerplaats wilde ik alleen even horen van mijn moeder dat het allemaal wel goed komt… Gek hé, dat zoiets je zo gerust kan stellen als je moeder, terwijl je al 25 jaar oud bent. Tranen van frustratie en woede dat niets gaat zoals ik het plan en wil; het kwam er allemaal uit en ik voelde me 5 minuten later zó opgelucht. Toen ik die avond naar bed ging viel ik in slaap met de gedachte dat alles ook wel goed zou komen.

Dus die 10 kilo vanochtend had niet op een beter moment kunnen komen! Ik had de opkikker nodig en was blij dat ie er was. 20% van mijn totale doel en ik heb 1/3 van mijn doel behaald voor aankomende september. Dream a little bigger. Ik kan dit en als dit me lukt, dan lukt die 20, 30 en 50 kilo me uiteindelijk ook. You musn’t be afraid to dream a little bigger, Darling… En daar ben ik ook niet bang voor. Dit gaat me lukken.

557892_502637259798313_337341591_n

R.I.P. Mijn trouwe vierwieller

Advertentie

2 gedachtes over “Dream a little bigger, Darling

  1. Hoi Lis, wat moet er allemaal aan de Ka gebeuren dan ???.
    En als je veel huilt, is vocht verlies dus val je automatisch af, verdriet heeft ook zijn positieve dingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s