How To Be Skinny

tumblr_o3smrcyZuI1vnfks0o1_500

Voor al de dames onder ons: als je de film ‘How to be Single’ nog niet gezien hebt dan raad ik jullie aan je luie ass van de bank af te komen en je beste vriendin mee te sleuren naar de dichtstbijzijnde bioscoop. Deze film is absoluut mega hilarisch. Ik heb het niet over schattig gegrinnik maar over fucking belachelijk hard lachen, zo hard dat de meisjes naast mij wenste dat ze ergens anders in de zaal hadden gezeten of een andere voorstelling hadden gepakt. In de film leer je over hoe je single moet zijn, hoewel ik daar ook een hele blog over zou kunnen beginnen, hou ik het liever op mijn #weightlossjourney (yes, I went there). Voor mijn gevoel ben ik ook een soort van vraagbaken geworden voor alle mensen die iets willen weten over voedsel, afvallen of de Weight Watchers. Mijn collega’s vragen me minstens 5 keer per dag hoeveel punten iets is (Turks eten blijkt toch niet zo gezond). Ik krijg dagelijks appjes binnen van mensen die willen weten hoeveel punten een Bossche Bol is. Begrijp me niet verkeerd; ik vind het helemaal niet erg om deze informatie te delen. Sterker nog; ik vind het fijn dat mensen mij zien als iemand die daar kennis van heeft ondanks dat ik nog steeds weeg wat ik nu weeg sinds ik vanaf mijn 16de hier iets aan probeer te doen.

Afgelopen week was ik ineens aangekomen. Hoe the hell is dit nou gebeurd? Ik dacht dat ik gewoon m’n ding aan het doen was en ineens BAM. Gewicht erbij. Ondanks dat ik het niet had gehoopt, was het niet een gehele verrassing. Ik voelde me bleh. Zo van; ik denk dat ik misschien iets vasthoud.. Zeg maar gewicht of zo. Hoewel ik me zo voel, is het blijkbaar niet te zien, aangezien het mensen begint op te vallen dat Otto Onderkin aan het verdwijnen is (ja, Dani… Ik hou je aan de belofte dat je een feestje geeft wanneer Otto verdwenen is).
Aangekomen dus. Balen. Maar ik maakte mezelf er niet heel erg gek mee, ik heb elke dag mijn punten geteld en gesport, dus dit is gewoon weer even zo’n raar fenomeen waarbij mijn lichaam ineens denkt: ”What the fuck ben je aan het doen?” en daarom besluit even wat vocht of wat dan ook vast te houden. De afgelopen dagen zag ik de aangekomen onsjes weer verdwijnen. Ik voel me ook weer minder bleh. Ik voel me zelfs fantastisch! Ik ben eindelijk weer mobiel! Ik heb deze beauty (zie onderstaande foto) eindelijk in ontvangst mogen nemen en ik ben verliefd. Ik wil slapen in deze auto, zo fan ben ik. Dit betekend dus gewoon weer ritjes naar de sportschool zonder dat ik moet overleggen. Héérlijk. Zaterdag kom ik die parkeerplaats van Basic Fit op shinen in mijn nieuwe shiny bak.

IMG_2195

Na mijn vorige (horror) Body Pump ervaring, besloot ik deze les afgelopen zaterdag nog een kans te geven. Als ik zeg dat ik er zin in had, lieg ik. Ik was een beetje bang voor de klap daarna. De vorige keer kon ik namelijk bijna niets meer. In zo’n mate dat ik maandag eerder weg moest op mijn werk van de pijn en dat lopen gewoon niet mogelijk was. Deze keer besloot ik mezelf een beetje achteraan te verstoppen waar ik op mijn gemak deel kon nemen aan deze les zonder dat mensen raar zouden opkijken van mijn lage gewichten. Je zou haast verwachten dat je veel mensen tegen zou komen die moeten sporten om af te vallen of fitter te worden. Ga maar eens in een les Body Pump staan. Wel 95% van de vrouwen zijn zo fit als wat en zien er goed uit! Holy Moly! Ik voelde me helemaal prima zo achter in het hoekje met m’n 1 kilo gewichten. De vorige keer was ik veel te fanatiek begonnen met de gewichten en dat heb ik geweten. Hoe raar het er ook misschien uitzag, deze les wilde ik enkel de minimale gewichten gebruiken. Tot blij toe. De les was veel leuker, de oefeningen veel beter te doen, ik voelde me geen loser en ik had er serieus lol in. Ik voelde na de les wel dat me wat spierpijn te wachten zou staan, maar lang niet in de mate als de vorige keer. Het fijne aan zo vroeg sporten is dat je je zo fit voelt daarna! Ik ben naar het huis van mijn ouders gereden en heb de auto gewassen, daarna boodschappen gedaan en bloemen gehaald. Vervolgens heel mijn huis gepoetst, ramen gewassen, balkon geschrobd en voor mezelf gekookt.

Heerlijk die energie en eigenlijk had ik helemaal niet zo’n spierpijn… tot ik de volgende ochtend wakker werd. Jezus Christus, au! Ik strompelde echt mijn bed uit. Ik wilde mijn kleine kamertje (klerenkamer) nog eens helemaal opruimen. Na mijn verhuizing is dat het kamertje geworden van: ”Ooh, ik zet dat wel even hier neer”. Wat resulteerde in een kamer vol onsamenhangende troep en het was tijd om dit op te ruimen. Zo gezegd, zo gedaan en met mijn verschrikkelijke spierpijn ging ik aan de gang. De pijn werd zo een stuk dragelijker maar toen ik om 15 uur op de bank plofte voor mijn nieuwe verslaving (House of Cards) kwam ik 2 uur later bijna niet meer overeind. Hoewel mijn spierpijn pijnlijk was, ging ik afgelopen maandag wel jammen (Pris, bedankt voor de lift en het geduld toen ik de trap nog af moest). Na een uur Body Jam leek mijn spierpijn mee te vallen, totdat ik weer opstond. Gaat dit nog ooit weg, of is dit een vicieuze cirkel vol spierpijn elke dag van de week? Zolang ik resultaat blijf zien, heb ik het er ook wel voor over. Denk ik. Het zal wel moeten toch? How to be Single: check. How to be skinny: still learning.

scscscs

Even if you can’t see the results on the outside… Every single effort is changing your body from the inside. Don’t give up.

Advertentie

Een gedachte over “How To Be Skinny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s