Het woord is aan… Eva: Bruiloft Bliss!

 

tumblr_mtaq3mpDc31r25wdbo10_1280

Als je mij een jaar of 10 geleden zou hebben verteld dat ik ooit de ware zou vinden en haar zelfs ten huwelijk zou vragen, dan zou ik je eerst stomverbaasd hebben aangestaard en vervolgens over de grond zijn gaan rollen van het lachen. Want ware liefde en zoiets stoms als trouwen, wie geloofde daar nou in?! Destijds had ik mijn appartement in Amstelveen, mijn baan in Amsterdam, mijn vriendinnetjes en mijn sportschool (waar ik nog meer was te vinden dan thuis). Meer had ik niet nodig, althans dat had ik mezelf wijs gemaakt. Maar als ik dan door het Vondelpark of in de stad liep op Valentijnsdag en al die verliefde stelletjes zag, dan kocht ik de Appie leeg met suiker-slechtheid en ging thuis op de bank zitten janken en snoepen a la Bridget Jones met haar emmer ijs (let wel, ik droeg GEEN tent als onderbroek! Er zijn echt grenzen hoor). Dus wie hield hier nou wie voor de gek?

Pinterest is my new best friend. En ik heb de afgelopen weken maar 6344 afleveringen van ‘say yes to the dress’  en ‘four weddings’  gezien.

En dan ineens is daar mijn Ellen. Die mijn wereld op zijn kop zet en alles waar ik dacht in te geloven weer onderuit haalt. Want hoezo ben ik niet in de wieg gelegd voor liefde? Mijn hemel, binnenin mij huist zo ongeveer de grootste romanticus die je je maar kunt bedenken. Maar blijkbaar hield ze een winterslaap van pak en beet 30 jaar. Nou ik kan je met een gerust hart bevestigen: ze is wakker hoor!! En hoe! Want sinds ik mijn Ellen ten huwelijk heb gevraagd, zij ‘ja’ heeft gezegd (godzijdank!) en we zijn begonnen met het plannen van onze bruiloft, zit ze constant eerste rang bij alles wat we doen. Het voelt soms als wakker worden, als mezelf opnieuw ontdekken. Want deze ik vind liefde heerlijk. Deze ik vind het fantastisch om met onze onvermoeibare ceremoniemeester Lissa allerlei ideetjes op te doen. Uren kunnen we kletsen over alles wat maar enigszins als trouwen klinkt. Pinterest is my new best friend. En ik heb de afgelopen weken maar 6344 afleveringen van ‘say yes to the dress’  en ‘four weddings’  gezien. TLC is mijn nieuwe RTL4.

Dagenlang heb ik Ellen lastig gevallen over trouwringen. De zoektocht naar de juiste ring werd namelijk een dingetje. Ik vond alle ringen saai, teveel bling, te weinig bling, de stenen te groot, dan weer te klein, te goud, te zilver, te overdreven of juist te standaard. Ik zag mezelf al een of ander prul bij Ellen om haar vinger schuiven op de grote dag omdat onze ringen niet op tijd klaar zouden zijn. Jawel dames en heren, per slot van rekening hebben we nog maar 5(!) maanden tot het zover is. Zoals mijn bazin doodleuk tegen me zei: ‘Eef, je slaat door’. Dat wist ik natuurlijk allang. Maar toen we vorige week dan eindelijk yes zeiden tegen DE ring viel er een soort van rotsblok zo groot als Godzilla van me af. Dus nee, ik kan niet zeggen dat ik me druk heb gemaakt over de ring. Het was gewoon een dingetje.

10615330_10201932376465949_3374608366859256734_n

Dan is er nog zoiets als ons vrijgezellenfeest. Mijn twee beste vriendinnetjes en Lissa (mijn nichtje to be maar vanaf dag een dat we elkaar zagen is ze al familie voor mij) hebben een complot gesmeed om mij en Ellen een superleuke dag / avond te bezorgen voor ons vrijgezellenfeest. En dan mag een control freak als ik alleen maar een gastenlijst doorgeven en verder moet ik gaan zitten afwachten. Ik weet geen datum, ik weet niet wat we gaan doen en ik weet niet waar we heen gaan. HELP!! Dat is dus zo niets voor mij! Ik stuurde Lissa op een gegeven moment een appje om even aan te geven dat ik een weekend in mei er niet ben in verband met een kantooruitje. Lissa ging gestrekt toen ze dat appje las. Alsof we een vrijgezellenfeest gaan vieren freakin’ 4 maanden voor ons huwelijk! Ja, ik voelde me daarna vrij schaapachtig. Dat was geloof ik ook het moment dat ik me realiseerde dat de planning van die dag in 3 paar fantastische handen ligt en ik best achterover kan leunen en alles over me heen kan laten komen. Dus nu ben ik helemaal relax (nou ja, het grootste deel van de tijd dan – laten we niet doorslaan). Kom maar op met dat vrijgezellenfeest (kan iemand me dan nu eindelijk vertellen wat we gaan doen?!)!

Ik ben vanmiddag achter mijn laptop gekropen om dit op te schrijven. Waarom? Omdat alles met betrekking tot de grote dag me blij maakt. Erover praten, erover dromen, erover schrijven, erover lezen. Ik ben verslaafd. Ik heb de huwelijksmerites. Ik kan er niets aan doen. Ik wist niet dat ik dit zo leuk zou vinden en zo bijzonder. Ik wist niet dat ik soms midden op de dag vol kan schieten omdat ik me besef dat ik mijn ware liefde heb gevonden en dat ik het geluk heb dat ze zich aan mij wil binden voor hopelijk de rest van ons leven. Ik wist niet dat ik zo kon genieten van bruidsjurken, bruidstaarten, bruidskaarten, bruidsfoto’s en verder zo ongeveer alles waar het woord ‘bruid’ in voorkomt. Nog 5 maandjes te gaan en dan is het zover. Ergens wil ik mijn ogen dichtdoen en vervolgens wakker worden op de grote dag en aan de andere kant wil ik dat het nog heel lang duurt voordat het zover is want de voorpret is zo leuk!!!

FullSizeRender

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s