The first of many: personal trainer kickoff!

tumblr_lvr42rpz9q1qd1n1bo1_1280
Zo. Dat is weer even geleden. Maar ik heb zo mijn redenen. Ik ben namelijk met iets erg leuks bezig geweest waar ik nu eindelijk eens over kan schrijven! Eind vorig jaar ben ik via Ellen en Eva in contact gekomen met een personal trainer. Ik ben toen op gesprek geweest. Het was net voordat ik het sporten weer had opgepakt en ik was in a whole different place than I am now. Het was een super emotioneel gesprek en het was zo duidelijk dat ik nog zo met mezelf in de knoop zat. Het was toen niet de tijd om met elkaar in zee te gaan en ik besloot het eerst anders aan te pakken. Zoals jullie allemaal weten gaat het sinds januari alleen maar bergopwaarts met me en buiten dat ik de resultaten behaal ik die ik wil behalen, zit ik ook al zoveel beter in mijn vel. Bijna 20 kilo lichter, plezier in het sporten terug gevonden en natuurlijk weer een stuk fitter. Enfin, kreeg ik afgelopen maand toch ineens een berichtje van Manon (de personal trainer in kwestie)! Ik had niet verwacht nog van haar te horen maar ze vroeg me nog eens langs te komen want ze had er toch nog over nagedacht en ja, misschien was nu wel de tijd. Ondertussen zijn we ongeveer twee weken verder en taaadaaa, vandaag was mijn eerste training!

ezgif.com-resize
Manon is echt niet wat je verwacht van een personal trainer. In ons gesprekje twee weken geleden zei ik tegen haar: ”Zoveel mensen hebben een verkeerd beeld van een PT, je bent zo niet wat ik verwacht!”. Ik denk dat er een heel groot verschil zit in de PT’s die je ziet in de sportschool en de trainers die echt iets voor zichzelf hebben opgericht. Manon heeft in 2015 als trainer meegedaan aan De Grote Herkansing op SBS6 en hoewel ik bijna in mijn broek scheet toen ik daarvan de beelden zag (want holy fuck, dat kan ik toch allemaal niet?), is er een wereld van verschil wat er op TV komt en hoe deze trainingen en alles daaromheen in het ‘echt’ voelen en zijn. Ze wil me in elk geval niet zien kotsen van de inspanning (dat is echt zó wel mijn beeld van een PT) terwijl ze schreeuwt dat ‘DAT ERBIJ HOORT!’, maar ze zorgt ervoor dat ik niet te ver ga en meteen iets op loop. We gaan de aankomende drie maanden met elkaar aan de slag en ik heb er echt super veel zin in. Samen denk ik dat we nog best ver gaan komen. Drie maanden trainen betekend dat we vlak voor de bruiloft stoppen en ik kan niet wachten om resultaten te zien.

IMG_2604 IMG_2608
Maar dus, vandaag. Wow. We zouden een eerste meting gaan doen en ik was reuze benieuwd. Ik sta vaak genoeg op de weegschaal om te weten wat ik weeg, maar ik had nog nooit een andere meting dan dat gedaan. Wat zou mijn vetpercentage zijn? Weet ik het. Wat is normaal? Daar ben ik toch helemaal niet in thuis joh. Dani praat me bijna de oren van m’n kop over dit soort dingen maar ik ben echt een leek als het op zulke dingen aankomt. Één ding weet ik wel. Dit had ik echt niet verwacht. Ik heb gewoon een vetpercentage van bijna 52%! Hóé dan. Ik keek echt naar beneden en ik dacht HÉH? Echt? Heftig. De naam van mijn blog is nog nooit zo toepasselijk geweest. Ook mijn spierpercentage was (shock) te laag. Ook meet je je visceraal vet, waar ik nog nooit van had gehoord maar wat (na een Google sessie thuis) beter bekend staat als buikvet. Het is in elk geval het vet rondom de organen bevindt en wat dus het ‘gevaarlijke vet’ is. Die meting viel wonder boven wonder mee. ‘Normaal’ is tussen de 1-9 en bij mij verscheen er een 8 in beeld. Alsnog wel hoog, maar niet zo hoog als je verwacht als je vetpercentage op 52% ligt. Zoals Tamara het mooi verwoorde: ‘Oké dan, nou je blijft in ieder geval leven’. Dat dus. Ik ben blij dat we de meting hebben gedaan en ik kan zo niet wachten op de volgende! Naar beneden met die fucking percentages.

Maar dus, wat gaan we doen? Filmen, dat gaan we doen. Met de billen bloot voor iedereen die het wil zien. De aankomende maanden krijgen jullie een shitload van filmpjes van mij. Trainingen, meetmomenten en absoluut veel zweetmomenten. Will it be pretty? HELL NO. Maar dit wordt mijn eigen projectje. Mijn eigen dagboekje. Mijn eigen I used to be Fat-momentje.
Ik zal een deel van de filmpjes delen, de rest staat op mijn splinternieuwe YouTube kanaal. Hieronder vind je in elk geval mijn weegmoment. En ben je mega benieuwd geworden naar de vrouw achter de stem (ik bedoel Manon ofcourse), dan kun je haar gewoon eens opzoeken via http://www.manonbosman.nl.

Let vooral op mijn screw up tijdens de eerste meting. TAKE TWO!

De aankomende tijd zal ik dus ook wat meer bloggen dan jullie van me gewend zijn. Hang in there everyone. Het belooft een avontuur te worden en het betekend veel voor me dat jullie me aan staan te moedigen aan de zijlijn. Het is iets heel anders dan jullie van me gewend zijn en trust me, ik vind het ook nog een beetje eng, maar samen komen we er wel.

Advertentie

4 gedachtes over “The first of many: personal trainer kickoff!

 1. Super Liss! Je ziet er nu al weer veel stralender uit, ben benieuwd naar de volgend filmpjes!!👍🏻😁

  Like

 2. Hoi Lissa!
  Ik heb gister het bericht gezien dat je bij Manon aan het trainen bent en ben meteen je website gaan bekijken! Wat kun jij leuk en eerlijk schrijven, ik herken mezelf in heel veel stukjes! Ik ga je zeker volgen! Ik wens je heel veel succes en je bent in goede handen bij Manon!! 💪🏼
  Groetjes Sarah Groenenberg
  Het meisje van de grote herkansing!

  Like

  1. Hoi Sarah! Wat leuk dat je reageert! Bedankt voor je compliment en ik weet zeker dat ik in goede handen ben bij Manon! Leuk om te lezen dat je me gaat volgen 🙂 Groetjes, Lissa

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s