And so the new chapter begins…

tumblr_ma32qkEa6t1qmix1to1_500

Afgelopen donderdag had ik mijn laatste training met Manon. We hebben er nu 3 maanden opzitten van 3 trainingen in de week, een zestal metingen en we zijn -10 kilo verder. Eerlijk is eerlijk, 10 kilo afvallen in 3 maanden tijd is netjes maar deze drie maanden is veel meer geweest dan kilo’s afvallen. Het is een periode geweest waarin Manon me mezelf beter heeft leren kennen. Achter gevoelens of gedachtes waar ik nooit verder over nadacht, stelde zij juist vragen. Waarom at ik altijd zoveel? Hoe komt dat? Hoe ben ik zo zwaar geworden? Dingen die voor mij altijd een gegeven waren, waren dat ineens niet meer. Ik leerde me openstellen voor suggesties, in mijn eten, in mijn levensstijl. Het klinkt bijna zweverig maar ik ben zoveel beter uit deze 3 maanden gekomen dan ik had verwacht. En ineens is het klaar. Ik wil nog niet dat het klaar is, ik wil nog zoveel leren en praten en ontdekken. Het is ook beangstigend dat het klaar is, want ik “sta er weer alleen voor”. Maar van de andere kant is dit een nieuw hoofdstuk waar ik ook benieuwd naar ben, waar ik klaar voor ben. Die eerste 15 kilo op mijn eigen houtje, daarna 10 kilo met Manon en mijn doel was bereikt voor de bruiloft. Mijn plan verloopt volgens schema, voor het eerst ooit maak ik de beloftes aan mezelf waar. En daar ben ik best wel trots op.


De een na laatste training kwam mijn moeder mee om eens te kijken wat ik doe met Manon. Iets waar ik echt wel naar uitkeek, want voor mijn gevoel hebben veel mensen geen idee hoe zo’n training eruit ziet. Ons mam heeft me alleen zien sporten als ik ging paardrijden of een dansvoorstelling had. Klassiek ballet versus trainen met Manon. Een verschil dat niet te omschrijven is. Ondanks dat mijn knie al een weekje aan het klooien is, gaf ik 150% tijdens de training en door het uur heen hoorde ik vanuit het bankje in de hoek een aantal keer het woord ‘wow’ vallen. Het gaat er zo ook wel vaak hard aan toe, met vooral het boksen komt er een hoop kracht vrij. Ook als ik filmpjes daarvan terug zie, zie ik dat. Mijn moeder stond er helemaal van te kijken. Bikkel noemde ze me… Ja, dat ben ik ook wel eens.

De laatste training was zwaar maar fijn. Het is een wonder dat ik niet in huilen ben uitgebarsten toen we elkaar gedag zeiden. We zien elkaar sowieso na de vakantie nog en ik ben er heilig van overtuigd dat ik Manon nog vaak om advies en hulp zal vragen. Wanneer ik weer een mijlpaal bereik zal ik naast mijn moeder en vader waarschijnlijk ook meteen Manon inlichten want ondertussen hebben we zo’n fijne band opgebouwd dat er bijna een familie-kaartje aanhangt. Manon, ik weet dat je dit leest, super bedankt voor al jou energie, kennis, advies en het feit dat jij je ook altijd 110% hebt gegeven (ook op mijn slechte dagen). Ik had me geen betere coach of trainer kunnen wensen. Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben dat jij op mijn pad gekomen bent. Je bent er een uit duizenden.

img_3863
En nu… Heb ik vakantie! Zeelst kermis is begonnen en mijn koffer liggen klaar voor ons vertrek volgende week. Vakantie of kermis betekend voor mij niet dat de remmen los gaan. Maar betekend meer balans vinden in de activiteiten en op gewicht proberen te blijven. Ik heb ondertussen bewezen dat je niet hoeft aan te komen op vakantie, maar voor nu ga ik voor stabiliseren. Na de vakantie gaan we echt weer voor afvallen. De sportkleren gaan mee op vakantie, want als we uiteten willen elke dag, zal er ook gesport moeten worden om dat te compenseren en dat vind ik helemaal niet erg. Nu dat ik 26 kilo kwijt ben, wil ik er geen kilo meer aan. Ik heb een bruiloft om aan te denken, een jurkje om in te passen (al is dat jurkje er nog niet). Ik heb vertrouwen in mezelf. Ik kan dit. Ondertussen geniet ik van de kermis, van alle mensen die even willen komen zeggen dat ik goed bezig ben. Ik haal hier zoveel motivatie uit. Motivatie genoeg om een volgende stap te zetten. Om gewoon iets te doen wat ik normaal niet zou durven. Om, zoals Manon zou zeggen, met de billen bloot te gaan. Bij deze. Tijd voor een nieuw hoofdstuk… En ik heb er godverdomme veel zin in.

Advertentie

Een gedachte over “And so the new chapter begins…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s