The flick of a switch

christmas-lights-wallpaper-tumblr-tumblr-lu288ijt6m1qevxw7o1-500

Ik weet dat het lang geleden is, maar hier ben ik weer. Ik heb de afgelopen weken aan ongeveer iedereen verantwoording moeten afleggen waarom ik niets meer gepost heb. Eigenlijk, hoef ik aan niemand verantwoording af te geven waarom ik niets op mijn blog heb gezet. Zoals ik altijd zeg: ik blog omdat ik het leuk vind en niet omdat het een ‘moetje’ is. Op het moment dat je tegen jezelf zegt dat je een blog ‘moet’ schrijven dan wordt het een verplichting en dat is nou juist alles wat ik niet wil. Enfin, ik moest dus niets en daarom heb ik pas weer iets geschreven toen ik daar tijd voor had en dat is nu.

Zoals sommige van jullie ongetwijfeld hebben meegekregen ben ik per 1 november begonnen in mijn nieuwe functie. Na ruim 2 jaar op de administratie gewerkt te hebben, heb ik de switch gemaakt naar accountmanagement en ben ik drie weken geleden begonnen als junior accountmanager. Absoluut ook reden waarom mijn blog op een laag pitje heeft gestaan. Een nieuwe functie is veel vermoeiender dan een functie waar je al jaren in zit. Nieuwe indrukken, nieuwe collega’s om mee te werken en veel afspraken. Vaak zit ik ’s avonds op de bank thuis een serie te kijken terwijl mijn gedachten compleet afdwalen naar een mailtje welke ik nog beantwoorden of dat overleg wat ik die dag heb gehad. Vind ik het leuk? Absoluut. Ik loop niet weg voor een uitdaging en ik leer elke dag weer nieuwe dingen. En voor jullie die me niet goed kennen: ik hou van nieuwe dingen leren.

Wat jullie ook niet is ontgaan, is dat ik in een super dip zat als het gaat om het sporten en het afvallen. Ook hierin heb ik weer eens leuk nieuws. Het gaat eindelijk weer lekker. Ik voelde me de afgelopen weken weer opgeblazen. Mijn broek leek ineens weer strakker te zitten. Het gekke was dat ik op de weegschaal geen rare uitschieters aan het maken was. Natuurlijk schommelde ik wel eens een paar ons, maar ik bleef netjes op hetzelfde gewicht. Toch voelde ik me minder vrolijk en onzekerder in mijn voorkomen. Het gekke is dat je er dan achter komt dat zelfverzekerdheid dan niet in het gewicht zit. Twee weken geleden was ik er weer helemaal klaar mee. “Waar ben je toch in godsnaam mee bezig?” zei ik geregeld hardop tegen mezelf. En niets van die “ik begin maandag weer”-shit. Het is gewoon nu klaar. Bijzonder hoe goed ik dan naar mezelf kan luisteren, want vanaf dat moment was ik klaar met mijn dip.

Het gezond eten en het afvallen zit onderhand in mijn systeem, ik hoef er niet eens over na te denken. Ik heb heel bewust mijn hele levensstijl overhoop gegooid en opnieuw ingedeeld. Ik was gisteren weer uitermate trots op mezelf toen ik erachter kwam dat ik eigenlijk heel onbewust alleen maar gezonde en verantwoorde producten op de boodschappenband had liggen. Eigenlijk is het alleen maar het omzetten van mijn, ondertussen bekende, knop. A flick of a switch. Niets van dat geouwehoer a la “ik heb het zo druk, mijn hoofd zit vol met andere dingen”. Wat een bullshit kun je jezelf toch verkopen.


Maar genoeg van mijn rare hersenspinsels. What have I been up to? Hierbij november in een notendop. We hebben met het werk een stedentrip gehad naar Arnhem waarbij de wijntjes en de cocktails rijkelijk vloeide (mijn mond in) en waarbij ik om half 4 in de gang van het hotel verspreid op de trap lag, mezelf de meest hilarische persoon van de wereld vond en het me een goed idee leek om (pak en beet) 14 personen in mijn telefoonlijst te bellen onder het mom van: ik ga niet slapen totdat er iemand oppakt. De volgende dag ben ik naar de grootste kerstmarkt in Nederland geweest, waar ik met mijn kater als een zombie rondliep en begon te huilen omdat het zo mooi was (ik ben super labiel met een kater). Die dag daarna heb ik mijn kerstboom eindelijk gezet en heb ik die avond net zo labiel op de bank gezeten terwijl ik mijn kerstboom bewonderde. Ik ben uit een Escape Room ontsnapt met mijn dream team. Ik ben op tv geweest (Say Yes to the Dress). Heb uren na zitten genieten van de bruiloft (Ellen & Eva zorgen daar wel voor). Ik heb 7 Harry Potter-films gekeken met mijn mede-Zweinstein-geile vriendinnen, het merendeel keek ik alleen want blijkbaar werken de films ook slaapverwekkend. Ik ben naar de nieuwe Fantastic Beasts and Where to Find Them film geweest waarbij ik, wederom, super labiel heb zitten huilen omdat het 1. Zo mooi was en 2. Ik tot 2018 moet wachten tot deel twee. En als kers op de taart ben ik afgelopen weekend naar Café de Puinhoop geweest, wat een van de leukste feestjes van het jaar is en waarbij ik nog eens wilde testen hoe wijn eigenlijk smaakt. De volgende ochtend had ik eigenlijk aan een vocht infuus gemoeten en had ik een week niet mogen autorijden vanwege mijn promillage maar ik ben er nog en ik functioneer nog enigszins (na een nacht met 11 uur slaap).  De volgende dag heb ik 274937292 calorieën gegeten en thee smakend naar vers gemaaid gras gedronken bij een High Tea van mijn tante. Dat ik niet in slaap ben gevallen is opzich al een wonder, maar de Nobelprijs gaat naar Eva Tinnemans-Penning die het 3 uur lang met mij heeft overleefd zonder dat er ook maar een zinnig woord uit mij kwam. Daarna ben ik in mijn, eerder genoemde, suikercoma van 11 uur gevallen en leef ik ondertussen weer.


Hoe spannend kan november zijn he? December wordt helemaal een uitdaging uiteraard. Ik denk dat iedereen wel weet dat kerst mijn grootste verslaving is. Kerst en eten gaat echter bij ons thuis altijd gepaard waardoor ik altijd moet opletten dat ik niet in een paar dagen tijd mijn afgevallen 28 kilo weer aankom. Maar voor nu gaat het goed met me en voel ik me ook gewoon weer goed. Ik kom er wel. Volgend jaar ga ik mijn afgevallen kilo’s verdubbelen en kan ik zeggen dat ik 56 kilo ben afgevallen. Hier is niets makkelijks aan uiteraard, maar dit is de tijd om door te zetten en positief te blijven denken.

Oh en indien je vanavond iets op Instagram voorbij ziet komen… Ja, ik ben uiteten. Het moet wel leuk blijven toch?

Een gedachte over “The flick of a switch

 1. Je hoeft helemaal niemand verantwoording af te leggen, maar het is fijn om weer van je te horen 🙂
  Super, dat de nieuwe baan bevalt!
  En Fantastic Beasts was geweldig hé! Ik baal ook enorm, dat ik zo lang moet wachten..
  Heel veel succes met het verdubbelen van de afgevallen kilo’s en welkom terug!
  Liefs Kimberly

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s